6.1.2012

Joulun loppu

Meni hermot, kun tämä joulu tuntuu venyvän kuin purkka tukassa. Pinnistin viime yönä vielä tämänkin päivityksen alulle, jotta saadaan joulu loppuunkäsiteltyä.

Ystäville lähti trikookoreja kolme kappaletta, ohje löytyy Kauhavan kangasaitan sivuilta. Täältä olen tilannut kudetta ja esimerkiksi heijastinnauhaa ja lankaa. Sivuilta löytyy todella monenlaisia ohjeita, joita kannattaa kyllä käydä kurkistamassa. Kilosta kudetta syntyy kaksi reilun kokoista koria. Mielessäni olen hautonut näistä trikookuteista vessan mattoa ja itsellekin koria.
Hipun pussukkaohjetta kokeilin ensimmäistä kertaa, mutta onnistuin kyllä sotkemaan näinkin helpon ohjeen. Yhdet aikuisen miehen villasukat lähtivät Itellan mukaan ja äidille syntyi hartialämmitin samalla ohjeella kuin Isosiskolle tässä taannoin. Luunappi löytyi Kädentaitomessuilta ja sopii kyllä saajalle mainiosti.


Ihastuin tähän pipomalliin Novitan uusimmassa lehdessä ja tein näitä pari joulupukin pakettiin. Lankana sekä tässä että hartialämmittimessä Mamboa. Isoilla puikoilla ja koukulla syntyi suht nopeasti valmista ja  näistä pipoista tuli ainakin omasta mielestäni aika vinkeitä hiimailumyssyjä.Lisäksi pukin konttiin pujahti yksi tuubihuivi  ja siskolle lörppäkauluspaita, jollaisen ompelin jo syksyllä itselleni. Niin ja pariin taloon kieputtelin paperinaruvalaisimet. Näistä otin työvaihekuvia, joten ohjeita voisin jossain vaiheessa kirjoitella, jos joku haluaa katsastaa. Paljon on tullut puuhattua ja ensi jouluna sitten vähän vähemmän itse tehtyä ja enemmän jotain muuta...

Nyt on tämä joulu paketissa ja kohta lähtee joulukuusi uuniin taloa lämmittämään. Oli ihanan tunnelmallinen joulu, mutta aikansa kutakin, nyt tuntuu hyvältä siirtää ajatukset tulevaan talveen ja kevääseen. Tänne on viime päivinä satanut mahtava lumipeite ja ulkona on ihana viettää aikaa. Uuden vuoden lupauksia en käsitöiden suhteen tehnyt, olen parantumaton lanka- ja kangashamsteri, mitä sitä lupauksilla muuttamaan. Nyt on joulu loppu, vaikka jouluverhot roikkuisivat ikkunoissa toukokuussa...

3 kommenttia:

  1. Aika hauska pipa! Ja korit ovat varmasti olleet mieluisia lahjoja; tänne olisi ainakin kelvannut;)

    VastaaPoista
  2. Löysin äsken blogisi, ja täällähän on mielettömän ihania ja taidokkaasti tehtyjä juttuja. Täytyy tulla toistekin!

    VastaaPoista
  3. Korin ja pöllöpussin onnellinen omistaja kiittää. Tätä joulua oli hauska tehdä, erityisesti muistosaippuoita...;) Pipo on tosi magee, ja hartian lämmitin niin kiva, että kova yritys on tehdä sellaista. Siihen löytyy onneksi sisua pöllöpussista.

    VastaaPoista