8.5.2012

Pikkuriikki

Viime kesänä oli vielä rauhallista viettää kesää rannalla. Aloitin jopa tämän peiton, kun oli pienen miehen unien aikaan mahdollisuutta istua, kutoa ja vahtia isompia uimareita. Nyt kaivoin peiton pitkästä aikaa esille ja tikuttelin sen valmiiksi tädin pienelle Pikkuriikille lämmikkeeksi. Peitto on kauttaaltaan seiskaveikkaa ja vain keltaista jouduin ostamaan lisää, muut kerän loput löytyivät lankakorista. Peitolle tuli kokoa n. 65cm kanttiaan ja se on kudottu nurkasta nurkkaan. Tarkoittaen, että joka rivin alussa lisätään yksi silmukka, kunnes päästään huipulle haluttuun leveyteen ja sitten lasketellaan loppuun neulomalla aina rivin alussa kaksi silmukkaa yhteen. Lisäykset on hyvä tehdä silmukan tai kahden päähän reunasta, niin tulee siistimpi. Lopuksi virkkasin pari kierrosta ympärille. Näin peitto pysyy Pikkuriikin menossa paremmin kuosissaan eikä venyä vanahda käytössä.

Kudoin vastaavan peiton Pikkuveljeä odottaessa ja sillä "terapiapeitolla" on ollut todella paljon käyttöä. Siihen tuli kudottua monta riviä synnytyspelkoa, jännitystä ja odotuksen onnea. Tähän kudoin lämpimiä ajatuksia, aurinkoa, kesätuulta, perhosia ja tädin iloa! Tulevana kesänä ei kudota peittoa eikä rauhallisia hetkiä ole tiedossa. Kävimme eilen rannassa siivoilemassa ja haistelemassa kevättä. Pikkuveli kävi heti sukelluksella hyisen kylmässä järvessä. Kutimet saavat levätä syksyyn...

2 kommenttia:

  1. Ihanan iloinen peitto. Minä olen tehnyt myös tuollaisia joskus, ne on ihan parhaita vauva peittoja kun joustavat ja ovat lämpimiä.

    VastaaPoista
  2. Mahtava peitto! Kunpa itsekin jaksaisi ottaa langanjämät tuolta kutimille....ei taida vielä jaksaa : D...

    VastaaPoista