30.5.2012

Kotona

Kesäisiä terveisiä Välimeren rannoilta! Nyt on viikon leppoisa lököloma Sisilian auringon alla ohi ja jauhelihakastike porisee hellalla. Vielä olisi ihan pari päivää voinut nauttia valmiista ruokapöydästä, auringosta ja lämpimästä merituulesta. Onneksi mieli on täynnä ihania muistoja, vaikka arkeen paluu aina hiukan kirpaiseekin. Ennen lomaa piti vielä päivittää viimeiset ompelukset, mutta niinhän se meidän perheen aikatauluilla jäi.

Isosiskolle valmistui kolme perusmekkoa omalla kaavalla ja tietysti itse tarkkaan valituista kankaista. Pilvi- ja sirkuskankaasta ompelin myös pipot, joille tuntuu edelleen olevan käyttöä. Hilcon ihanan pehmoiset vihreät trikoot ovat Fabriinasta ja niistä syntyi hamelegginssit sekä Pikkuveljelle oiva kesäasu. Shortsien lahkeet kanttasin paidan raitatrikoolla ja toimii ihan mukavasti.

Tässä vielä muutamia kuvia jo aikaisemmin keväällä ompelemistani kesävaatteista käytössä. Yritin ehtiä ennen jäätelötahroja, mutta läheskään aina en ehtinyt. Mekkoja ja t-paitoja saa kyllä kesällä olla vino pino, jos haluaa lasten kulkevan jokseenkin puhtaissa vaatteissa. Näin ainakin meillä.


Nyt odotellaan seuraavaa lämmintä jaksoa ja aurinkoa tänne kotimaahan. Sillä aikaa pitäisi tyhjennellä ompelupöytää kesää varten. Hyvältä maistuu perunamuusi ja jauhelihakastike...

1 kommentti: