19.5.2012

Kesämiehelle

Olen liian monta kertaa jahkaillut kangastilausten kanssa ja jäänyt lemppariani vaille. Tällä kertaa näin ei päässyt käymään. On asioita, jotka iskevät kuin halolla päähän, kuten tämä Metsolan ihana pallojoustis. Namskis. Ensimmäisenä siitä syntyi nimpparilahja kummipojalle, kaava suoraan tuoreimmasta Ottobresta, vetoketjulla höystettynä ja kokonaan trikoolla vuorattuna. Tilauksia samanlaisesta sain heti kolme, nuorin ei meinannut luopua liivistä koesovitusten jälkeen ollenkaan ja tytöille tietysti kanssa.

Hihaton huppari on ajatuksissani puuttuva vaatekappale ainakin meidän lasten kesävaatevarastosta. Näen kummipojan hupparissaan viilettämässä rantaan sellaisena kesäaamuna, jolloin yöllinen sade on viilentänyt luonnon, mutta aurinko lupaa kuitenkin kuumaa päivää. Näen myös päivästä väsyneen ja hiukan viluisen uimarin, joka hupparissaan mutustaa makkaraa saunan terassilla. Sekä pienen miehen veneen kokassa matkalla kohti kotirantaa, kun päivän leikit on leikitty ja aurinko alkaa laskea. Niitä hetkiä, jolloin takki on liikaa, mutta hihaton huppari lämmittää mukavasti.
Malli lahjottiin jäätelöllä eikä tullut kuuloonkaan vaihtaa alle sopivampia vaatteita, joten näillä röyhelökauluksilla mennään. Olen viime päivinä surruutellut pinon trikoovaatetta kesäkelejä varten, mutta kuvaaminen on innokkaiden mannekiinien puutteesta jäänyt. Niin paljon on tullut ommeltua, että saumuria olen alkanut haikailla ihan toden teolla. Hyvät joustavat tikit on tuossa omassa koneessanikin, mutta auttamattoman hidashan tuo on. Vielä odottaa jokunen valmiiksi leikelty kangas ja sitten ne ikuisuus legginssit ja shortsit. Kohta voi siis kesä tulla!

3 kommenttia:

  1. Tämä on upea kangas ja mahtava liivi, oranssin kanssa minä tästä haaveilen, mutta olen ruvennut silti miettimään että valkoinen ei meidän vekaroille ole paras, tahroja niissä näkyy liian hyvin.

    VastaaPoista
  2. Tuohan on tosi hieno, niin raikas valkoisen ansiosta ja reippaan näköinen kuosi!

    VastaaPoista
  3. Kiitos. On kyllä tosi ihana ja saajalleen mieluinen. Sitä ovat sisaruksetkin yrittäneet sovittaa, mutta ei asiakas anna "koska se on minun".

    VastaaPoista