28.3.2012

Apilamekko

Pikkusiskon vaatekaappi pullistelee Isoltasiskolta perittyjä mekkoja ja tunikoita. Helposti tulee kuitenkin ommeltua neidille lisää kaikenlaista, sillä keskimmäiselle käy kaikki ja reklamaatioita tulee harvoin. Nyt syntyi puhki pidetyn Name it-mekon jatkaja pussitaskuilla. Edessä on pari muotolaskosta, muuten malli on ihan perusmekko. Olen tosi iloinen uskaltauduttuani kokeilemaan näitä pyöreitä taskuja, joista tuli kyllä tosi veikeät. Tällaisen taskun ompeluun on vinkkejä ihanassa ja inspiroivassa Maitotyttöpaidat-blogissa. Suurkiitos sinne, ilman apuja resorien mitoissa ei taskujen teko olisi onnistunut. Pussille taskun saa, kun jättää leveyttä reilusti ja ompelee rypytyksen keskelle taskun alareunaan ennen kuin kiinnittää kanttauksen. Tapoja on varmasti monia. Olen lopputulokseen tyytyväinen, se on raikas, rento ja juuri meidän Vilttitossun näköinen.Isosisko olisi oikeasti mekkojen tarpeessa, mutta katsotaan miten onnistuu samaiset pussitaskut "pussimekkoon", jonka pitää olla ehdottoman kapea. Äiti on tiukassa paikassa, tarvitaan varmaan silmänkääntötemppu, jolla leveä saadaan näyttämään kapealta. Tai sitten tarvitaan peili Särkänniemen Metkulasta.

Sydämellisesti tervetuloa uusille lukijoille! Nyt kaivan jonkin keskeneräisen neuletyön kaapista ja lampsin naisten kanssa neulekahvilaan... Leppoisaa kevätiltaa teille kaikille!

4 kommenttia:

 1. On kyllä reipas ja iloinen mekko. Niinkuin on tekijäkin!

  VastaaPoista
 2. Kaunis mekko ja taskut ovat hienot!

  VastaaPoista
 3. Voi Kaikula, minkä teit! Löysin blogisi toissapäivänä ja heti otin omakseni. Juuri sain luettua viimeisenkin tekstin. Olen itse aivan noviisi vielä ompelukoneen käytössä, mutta vannoutunut neuloja, näpertelijä ja uuden opettelija. Ja neljän tytön äiti.

  Arvaa inspiroivatko kuvasi ja tekstisi ihanien kuositrikoiden leikkelyyn ja ompeluun! Kotiäitiyden ohella käyn auttamassa ystävää myymälässä, jossa myydään mm. Småfolkia, Minymoa, Maxomorraa ja muita ihanuuksia, mutta että sellaista voisikin tehdä itse!

  Sait minusta kyllä nyt vakilukijan ja kangaskauppaan on mentävä heti, kun budjetti antaa myöten (ja edes osa edellisistä hamstrauksista on kulutettu loppuun). Iloa ja valoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista