25.3.2012

Vauvamuistamisia

Onnittelutervehdykseksi kummitytön perheeseen viemme molemmille neideille samanlaiset paidat ja housut. Paidat Fabriinan pehmoista pallotrikoota ja housut velouria. Housuissa kaavana Ottobren 4/11 "city mouse", koot 98 ja 62 cm.

Toinen setti lähtee pienelle pojalle. Sen paita on marimekon raitatrikoota ja housut velouria. Jostakin ihanasta blogista, jonka nimeä en muista, jäi mieleeni miehen paidan selkään painettu veikeä pöllö. Kiitos sinne inspiraatiosta! Tuumasta toimeen, leikkelin kynsisaksilla kalvoon tällaisen pienen pöllön sabluunan ja painoin Art Fabricsin väreillä. Lopputulos näyttää Esikoisen mielestä huuhkajalta enemmän kuin vesinokkaeläimeltä, joten saa menetellä. Tietysti jos malttaisi ensin suunnitella ja piirtää, muttei sovi tyyliin. Hauskaa oli taas pitkästä aikaa tuo painaminen, joten lisää ideoita on jo muhimassa.


Suunnitteilla on ottaa pieni ennakko kesään ja niinpä kesävaatteiden ompelu muuttuikin ajankohtaiseksi. Tytöt ovat venähtäneet talven aikana niin, että Isosiskon kaapista löytyi kaksi sopivaa t-paitaa ja mekkoa. Saa siis surruutella helmaa ja resoria niin paljon kuin kerkiää. Pikkuveljelle pitäisi saada polvet peittäviä shortseja, joten tein kokeeksi tälläiset keltaiset velourhousut jo aikaisemmin valmistuneen paidan kaveriksi. Tein samaiset "city mouse" housut lyhemmillä lahkeilla ja ihan ok tuntuu toimivan. Toki lahkeensuun resori voisi tuossa pohkeen kohdalla olla vieläkin vähän väljempi, muttei kaikkei tohinassa kerkiä huomata. Näitä eri versioina olisi tulollaan.Jämän jämistä syntyi vielä apina t-paita Pikkuveljelle. Tilkuista kootut vaatteet on aina vähän hankalia ja tätäkin yhdistelmää mietin pitkään. Eipä siitä pyhäpaitaa tullut, mutta ihan kelpo kai kuitenkin. Eipähän näy jätskitahrat.

Kevät on tullut taas yllättäen ja sitkeimmänkin hiihtäjän on annettava peräksi sohjolle ja roskille. Ompeluinnostus on kova, mutta kukakohan tikuttaisi valmiiksi ne muutamat talven aikana keskeneräiseksi jääneet neuletyöt. Kaulahuivia, sukkaa ja säärystintä olisi tarjolla. Kevätauringon lämpö ei tahdo inspiroida moisten päättelyyn. Mutta onneksi luvassa on uusi syksy ja talvi jo tänä vuonna! Ja uudet puhtaan valkeat ladut...

Tervetuloa uusille lukijoille ja kiitos jälleen mukavista kommenteista! Maukan ja Väykän sanoin " ei aurinkoa voi huijata, ei kevättä voi pysäyttää!" Mukavaa alkavaa viikkoa!

3 kommenttia: