8.3.2012

Turkoosia ja keltaista

Leppoisan aurinkoista naistenpäivää! Hankin jo alkutalvesta kankaan Pikkuveljen kevät/syystakkiin, kun Isosiskon takista jäi raikasta ruudullista tikkivuorta. Kankaat ja ideat on moneen kertaan pyöritetty ja jätetty muhimaan. Sain kuitenkin inspiraation Tosimummon blogista ja päädyin vihdoinkin ompelemaan sen monesta blogista tutun perustakin hiippahupulla ja kantatuilla reunoilla. Kiitos Tosimummolle! Takkiin piirtelin reilua kaavaa, pohjana Ottobren 4/11 "babushka"-haalari. Hihoja kaventelin ja muitakin muutoksia tein. Itse olen miettinyt tämän tyylisen takin tekoa jo vuosia ja yllätyin miten nopeasti tuli valmista. Ei jäänyt varmasti viimeiseksi...Pikkusiskokin yritti nimittäin mahtua Pikkuveikan takin sisään, mutta tuloksetta.


Turkoosia ja keltaista sisältävät myös kolme seuraavaa paitaa. Fabriinasta tilattu krokokangas pääsi keltakanttisena serkkupojan sekä turkoosikanttisena ja kokokuosisena Pikkuveljen paidaksi ja pipoksi. Mangonkeltainen resori olisi kyllä ollut pirteä kaikkiin, mutta tuntuu että kaikki Pikkuveljen kesäpaidat on tänä kesänä naapurimaan lipun väreissä. Nyt siis poikkeus, vaikka onhan se Estelle ihana...


Meidän Pikkuveli on selkeästi isänsä geeniperimää. Kun oikein kurkottaa saa juuri ja juuri nenänpään ikkunaan ja näkee naapuripihan korjaamolle. Ja eilen siellä oli traktori! Tämä päivä on päivystetty eilisen lailla ikkunassa ja päristy lasiin. Automiehen alku ja hienosti pärisee... Oiva keino ottaa sovituskuvia, vaikka ilman rusinoita automieskään ei yhteistyöhön ryhdy.

Kiitos viime päivityksen kommenteista. Jokin vaivaa bloggeria, enkä saa itse vastattua kommentteihin. Tytön trikoomekkoon ei ole valmista kaavaa vaan yläosa on hihattomasta paidasta ja helmaan syntyy leveyttä ja pituutta leikkaajan mielialan mukaan. On kyllä meidän tytöillä ollut aina mieleisin mekko ja niitä saa olla kesäksi molemmille useampia. Aurinkoa!

5 kommenttia:

 1. Tosi ihana takki ja kivoja paidat sekä pipo. Tuo kroko-kangas olikin tosi kiva pelkissä hihoissa. :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava takki! Mulla on kans kevättakki tekeillä.. tai siis odottaa, että uskaltaisin sen leikata ja ommella. Aika jännittävää, kun en ole takkia ennen tehnyt, että mikä olis oikea koko. Lisäksi kangas on liian kivaa tuhottavaksi... saapi nähdä mitä siitä tulee. Blogissa ehkä joskus se esillä. Mutta joo, tää sun on tosi hieno!! :)

  VastaaPoista
 3. Onpa mukavia juttuja sulla taas. Isonpi neiti meillä sanoi,että mä haluan kanssa tuollaisen takin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Testailen tässä jokohan tällä masiinalla kommentointi onnistuisi...

  VastaaPoista
 5. Suloinen takki! Ihanat värit pienelle. Tykkäsin kyllä noista krokotiilipaidoistakin.

  VastaaPoista