25.4.2013

Farmarimies ja tilkkupeitto

Nyt on ompelurauha maassa. Enää ei tarvitse huhkia sukset jaloissa liikenevää vapaa-aikaa, sillä se on vihdoinkin kevät. Viime viikko meni pohjoisessa nauttien niistä viimeisistä talvikeleistä ja nyt on tullut ommeltua oikein urakalla muun perheen parannellessa kevätlentsua. Serkkupojalle ompelin äitinsä pehmeiksi kuluneista farkuista pökät resoreilla. Sen verran oli pehmeää kangasta, että oli jo aikaisemmassa käytössä kulunut polvista puhki. Jouduinkin vähän paikkailemaan, mutta sehän tuo vaan pientä lisäilmettä housuihin.


Leikkaan housut aikuisen farkun reisiosasta niin, että farkun vahvistetusta sisäsaumasta tulee suoraan uusien housujen sivusauma. Tämän takia tarkoitukseen sopivat parhaiten reitevän miehen farkut, mutta kyllä tällaiset 80cm housut saa vielä kursittua kaposen naisen farkuistakin. Nämä farkut ovat serkkupojalle vielä vähän reilut, sillä hyvin menivät meidän Pikkuveljellekin. Mannekiini ei olisi ollenkaan halunnut luopua housuista ja roikkui vyötäröresorissa kynsin hampain väittäen housuja omikseen. Täytyypä silpoa seuraavat farkut hänelle. Sain läjän käytettyjä farkkuja ja ne pyörivät juuri tuolla rummussa, sillä niille on keksitty jo uusi projekti ja valmistakin pitäisi olla ihan pian.
Tilkkujakin kehuskelin leikanneeni ja ommelleeni. Tässä kolmesta valmiista peitosta ensimmäinen. Tämän veimme tuliaisiksi serkuille matkalla pohjoiseen. Unohdin ottaa siitä kuvan, mutta onneksi jälkitoimitus hoitui, kiitos! Kammoksuin pitkään tilkkupeiton ompelua trikoosta, sillä ajattelin tilkkujen venyvän ja vanuvan määrättömästi, mutta uskaltauduin kokeilemaan, kun niin monessa blogissa näin valmiita tuotoksia. Trikoopeittohan osoittautui vielä mukavammaksi ommella kuin puuvillainen, sillä tilkut saa helpommin kohdalleen ja trikookaistaleella kanttaus on reilusti mukavampi vaihtoehto kuin kanttinauhan kanssa temppuilu. Tässä peitossa on sisällä vanulevy ja taustana ihanan auringonkeltaista fleegeä. Kooltaan tilkut ovat 16cm kanttiaan, joten peitto on vajaat 80cm * 110cm.

Harvinainen tilanne tässä huushollissa, kun on päivittämättömiä töitä jo kuvina koneella. Kyse on kuitenkin lahjoista, joten laittelen kuvia ihan pikapuolin, kun pienet ihmiset ovat pakettinsa saaneet. Äidin ompeluinnostus näkyy huushollin totaalisena kaaoksena, mutta yhden projektin meinaan vielä ommella ennen kuin laittelen nurkat suoriksi... Ihan vain yhden pienen jutun!  1 kommentti: