19.11.2012

Löytynyt yksi joulumieli

Eilen tuli joulumieli, kurjista sääoloista huolimatta. Ihanat ystävät kutsuivat koolle paistamaan pipareita ja torttuja, selailemaan joululehtiä ja laulamaan joululauluja. Kuppi kuumaa glögiä, hyviä ystäviä, pieniä tonttuja ja rakkaita joululauluja kitarasäestyksellä hämyisessä illassa. Siitä se joulun aika alkoi. Myös joululahjoja, lähinnä kummilapsille, on valmistunut verkkaisessa tahdissa. Väliin kun tulee aina oman väen erityistoiveita. Nämä sukat oli ihan pakko neuloa keskimmäiselle ja mahdollisimman pian ja ilman vaihtoehtoja. Jokainen raita on ihan itse hartaudella valittu ja lopputulos näyttää aivan Vilttitossultamme.


Tonttulakkeja ompelin lähinnä myyjäistarkoituksessa viime yönä ja samainen neiti halusi ehdottomasti kukallisen hiippapipon. Aika hauska tuli, joten näitä ompelen vielä lisääkin. Kankaat ja resorit kaikkiin lakkeihin on jälleen kerran Marimekkoa ja kaava oma.

Silmät kiinni kaikki lähisukulaiset, jos haluatte tästä lähtien välttyä mahdollisten joulupakettien sisällöiltä. En malta olla tänne joitain kuvia lisäilemättä, joten omalla vastuulla! Tässä osa ruokalapuista, joita on vielä jokunen lisääkin leikattuna. Kankaat ovat Finlaysonin ja Marimekon kernikankaita ja kiinnityksenä tarranauhaa.
Viimeisenä äidin oman hovikuvaajan otos uudesta paidasta. Tätäkin on jo puoli vuotta suunniteltu, mutta nyt vihdoin valmiina. Metsolan huippua pallojoustista oli vielä jäljellä sopiva palanen ja peruspaitahan siitä syntyi.

Vielä piti raportoida, että Tampereen käsityömessuillakin tuli käytyä terapiareissulla ja kovasti oli taas ihania juttuja ja monenlaisia ideoita ammennettavana. Koitimme tänä vuonna välttää ruuhkaa messuilemalla jo perjantaina, mutta näin teki muutama muukin. Samalla reissulla tarttui myös trikoita Tritexiltä, jonne oli sitten viime vierailun ilmaantunut esimerkiksi tähti- ja pilvikankaita. Kumma paikka, kun aina pitää täyden muovikassin kanssa lähteä kotiin.  

Kiitos kivoista kommenteista, niitä on aina ihana saada ja lueskella! Kiitos vierailustasi!

6 kommenttia:

 1. Aivan hurmaavat sukat, kyllä näkee, että on värit huolella valittu! Samoin ompelukset ovat tosi kivoja, erityisesti tuo kukkatonttulakki.

  VastaaPoista
 2. Huikean hienot raitasukat! Saisinpa itsekin voimia ryhtyä tekemään joululahjoja...

  VastaaPoista
 3. Voi mistä aloittaisi, ihania ompeluksia ja aivan huiput villasukat! Kukkatonttulakki on ihana ja sinun pallopaita ja ruokalaput jajaja... :)Tuo Tritex kuulostaa paikalta, jonne voisi joskus mennä, jos lähelle eksyisi, moni on löytänyt sieltä kivoja kankaita ja jopa edullisesti...

  VastaaPoista
 4. Löysin blogisi ystävän vinkillä ja koukkuun jäin, ihana blogi! Sitä lukiessa muistelen hynyssä suin aikaa jolloin ompelin ja neuloin lapsilleni varmaan samalla innolla kuin sinä nyt (yötä myöten!). Tällä hetkellä teen taas pienille lapsenlapsille ja nukeille juttuja ja blogisi on kiva senkin vuoksi. Mukavaa Joulun odotusta Kaikulan koko perheelle!

  VastaaPoista
 5. Mua siis niin harmittaa kun ehdittiin hukata meidän ruokalappu ennen kotiin pääsyä. Kaiketi tippunut taskusta lumihankeen kun etsinnöistä huolimatta ei ole tullut vastaan. Onnea ja iloa tulevalle vuodelle.

  VastaaPoista