6.11.2012

Kasan päällimmäisiä

Ompeluhuoneeseen on kasaantunut läjäpäin keskeneräisiä töitä ja tässä parit valmistuneet "kiireellisyys" järjestyksessä. Järjestelmällistä ihmisluonnetta saattaisivat ahdistaa nuo pinot, läjät, kasat ja röykkiöt, joiden keskellä touhuilen.

Ensimmäisenä Pikkuveljen jumpsuit Ottobren 4/12 kaavalla, jota kavensin reilulla kädellä. Kasvunvaraa on reilusti, sillä piirsin tarkoituksella jo 92 senttisen puvun. Hupussa on tähtitrikoota ja puku pitää päällä ollessaan pörisevää ääntä. Omituista!


5-vuotias hovikuvaaja ikuisti äidin uuden pipon ja tuubihuivin. Tämä huivi ei ole omaa keksintöäni vaan idea on lainattu muistaakseni Muita Ihania-blogista. Yritin etsiä huivin kuvaa, lisätäkseni linkin alkuperäiseen ideaan, mutta enpähän löytynyt. Keltainen mustan ja valkoisen kaverina on aivan vastustamatonta yhdistelmä! Huivi on suunnilleen 150cm pitkä, trikookaitaleet 70cm pitkiä ja leveys vaihtelee.

Hovikuvaaja ikuisti myös äidin uuden paidan, joka onnistui tallettua näihin kahteen kuvaan. Kaava on lehdestä Ottobre woman 2/09 ja nimeltään Wind-tunika koossa 38. Mitä tästä sanoisi? Istuu yläosaltaan oikein kivasti, hihat lyhensin 3/4 mittaiseksi ja helmaan pujotin loppujen lopuksi kuminauhan, kun se jäi lepattamaan laskeutuvasta kankaasta huolimatta. Kangas on Marimekon viskoositrikoota ja pienillä fiksauksilla siitä tuli ihan käypänen arkipaita. Helmassa ei siis ole paksua resoria vaan alta näkyy toisen paidan helma. Kuviin päätyivät myös ihastuttavat kotilökärit, joita äiti ei ehkä olisi halunnut ikuistaa. Tänään ei tarvittu lahjomiseen edes jäätelöä...


Kasan hidas purku jatkuu. Josko taas ehtisi enemmän ommella, kun on saatu piha vihdoin talvikuntoon. Omakotiasujan joka syksyiset pihan raivaustalkoot vastaavat aika montaa body pump ja jumppaa, pumppaa sekä punnerra kuntoilutuntia. Kuntoilun kannaltahan se on otettava. Onneksi kohta alkavat lumityöt niin ei pääse lihakset veltostumaan. Joskus toivon ihan pienen hetken asuvani kerrostalossa. Rivakkaa haravointivimmaa kaikille!

7 kommenttia:

 1. Ihana hovikuvaaja! T: Irmeli

  VastaaPoista
 2. Kiva tuo autohaalari! Haalareitä olen täälläkin suunnitellut jo hyvän tovin, mutta odotellaan että poika ehtii konttausasennosta kahdelle jalalle.. tai sitten pitäisi muokata vähän tuota vetoketjun paikkaa.

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi!! Ja Wind-tunika on vähän hassu joo, mutta tuo kuminauha auttaa lepatukseen. Pitäisi varmaan kokeilla omaankin tekeleeseen.

  VastaaPoista
 4. Voi että miten mahtavia juttuja taas blogi pullollaan. En ole aikoihin käynyt, mutta nyt lisäsin kirjanmerkkeihin. Huippuja tuotoksia!, oulusta moro :)

  VastaaPoista
 5. Ihanuuksia!
  Haalari on suloinen, huivi ihan mahtavan värinen ja tunikakin kiva! :)

  VastaaPoista
 6. Ihania on sun valitsemat värit - samoista tykkään :)

  VastaaPoista
 7. Apua, tuo tuubihuivisi on juuri se, mitä olen etsinyt, mutta ei ole kaupassa vastaan kävellyt! Vieläkö kankaita jäljellä, mihin hintaan tekisit minulle samanlaisen... Tai oletko jo kyllästynyt omaasi, ostan sen käytettynä? Nim. Perhekuvaus lähenee ja teemaksi olen suunnitellut mustavalkokeltaista pukeutumista. Tuo olis must! Laita viestiä reetta.valanne@gmail.com

  VastaaPoista