1.11.2012

Kehittelyä

Ystäväni mainitsi joulukuulla pidettävistä myyjäisistä ja niinpä lähti rouvalta mopo lapasesta. Kaksi päivää on saumuri raukka joutunut huhkimaan saumaa niin, etten ollenkaan ihmettele tänään ilmaantunutta sivuääntä koneessa. Rutisisin minäkin. Nyt saavat tilkkulaatikko ja marinoituneet kangasnyytikät kyytiä. Takaa-ajatuksena on tietenkin se, että sivutuotteena syntyy joululahjat pienille kummilapsillemme. Katsotaan nyt kauanko mopo hurisee ja syntyykö mitään esittelyyn pääsevää.

Parit pikku jutut päätin tulla vilauttamaan, kun venyy nämä päivitykset viikko tolkulla. Pikkuveli sai uudet lökäpökät ja muuttelin taas kaavaa vähän paremmaksi ja lisäsin pituutta koipiosiin. Samalla kaavalla innostuin kokeilemaan joulunpunaisia tonttuhousuja ja niillehän oli ilman muuta ommeltava kaveriksi tonttulakki. Toisinaan puoli kahden aikaan yöllä tulevat ne parhaat ideat, jotka on toteutettava samoin tein yöunien kustannuksellakin. Aikas hauska tonttu-ukko meillä ja niin vauhdikas ettei meinannut kuvissa pysyä. Olen jo pitkään suunnitellut tällaista pitkä hiippaista tonttulakkia resorilla, mutta viime yönä vasta sain sen aikaiseksi ommella. Kangas ja resori ovat molemmat Marimekolta.
Olen tehnyt menneellä viikolla myös suuria keksintöjä, joista päätä huimaavin on nämä säärystimet. On se kumma, ettei juoksevan ja ompelevan naisen varastosta ole löytynyt toimivia nilkanlämmittimiä. Miksei näille itsestään selvyyksille ole koskaan aikaa? Paksua Marimekon resoria kaksinkerroin, 2 minuuttia koneen äärellä istumista ja sitten lenkille. Paljon ehti vettä virrata...
Lumi on syyllinen tähän yltiöpäiseen ompeluvimmaan. Se kun laskeutui maahan, alkoi välittömästi iso pyörä raksuttaa jouluajassa ja erityisesti joululahjoissa. Hullua! Onneksi viikonlopuksi luvataan plussakeliä. Leppoisaa viikonvaihdetta! Kiva, kun kävit kylässä!

2 kommenttia:

  1. Oikein kivan näköinen tonttuasu! Kieltämättä lumen tultua tuli aika joulufiilis... Joulujuttuja on niin paljon mielesse, ettei loppuvuonna muuta ehdi tekemäänkään, varsinkin kun käy töissäkin... =)

    VastaaPoista
  2. Ihanat lökäpökät!
    Meillä ei ole lunta ollut kuin puolikkaan päivän ja sekin joskus viime viikolla, silti se joulumieli on saapunut eteläänkin ja ompelukone surraa! Joten ei taida plussakelit välttämättä auttaa... ;)

    VastaaPoista