11.7.2012

Sadepäivänä

Heipparallaa! Vieläkö täällä joku käy kurkistelemassa, kun päivityksiä ei näy eikä kuulu? Nytkin vain pikapikaa koneella, sillä perhe jo odottelee autossa... Joitakin sadepäiviä on tullut vietettyä koneen äärellä, mutta tuotokset ovat lähteneet heti käyttöön ja kuvat ovat jääneet hätäkässä ottamatta. Meillä on jälleen suuren suuri ilo ja onni toivottaa suvun uutta jälkikasvua maailmaan ja niinpä ompelin eilen parit "mustikkahaalarit". Toiset pikkuruiselle serkkupojalle ja toiset ystävän tyttärelle. Aika hauskan näköiset tuossa vierekkäin pötkötellessään...

Jälleen kerran hairahduin ommellessani pönkimään kangaslaatikoita ja tämä käyttämätön kalakangas hyppäsi silmille. Toki se piti saada heti paidoiksi, sillä eihän kuosi enää syksyyn sovi. Palasta ompelin kaksi paitaa kalamiehille, pikkuveljelle ja isoimmalle serkkupojalle, molemmille samanlaiset.
Aloitin jo talvella neulomaan ystävälleni piristykseksi näitä palmikkosukkia, mutta niinpä ne valmistuivat vasta viime viikolla. Malli on Novitan sukkalehdestä, mutta vahvistetulla kantapäällä. Toivottavasti ne piristävät vielä näin kuukausien päästäkin... Insinöörin mielestä oli kyllä hieman vinoilun makua kutoa sukkia kipsijalkaiselle, mutta nythän se kipsikin on jo menneen talven lumia.
Nämä ovat sitä kauniin vihreää seiskaveikkaa, kuten kuvasta näkyy...
Sen verran kesäkuulumisia, että vauhtia on riittänyt ja ihania kesäpäiviä on eletty sateesta huolimatta. Meille on ihanien ystävien lisäksi tehnyt kortteerinsa myös kutsumattomat kesävieraat. Tuttavamme rapistelevat kuin hiiret, pörisevät kuin purkkiin teljetyt ampiaiset ja kakkivat kuin linnut, joten kesävieraiden henkilöllisyys on vielä selvittämättä. Näille tyypeille laitetaan kuitenkin lappu luukulle, jos vielä syksymmällä palaavat samoille kulmille.

Aurinkoa ja iloa päivääsi! Kiitos vierailustasi!

4 kommenttia:

 1. Haalarit on söpöt! Onnea vaan tädille! Kalapaidasta tuli kiva, ja hyvä että sukat valmistui vasta nyt, niin ei kiristä kipsin päällä. Kaikella on tarkoituksensa ;)
  Hyvää lomaa ja hyviä ompeluksia!
  Rannoilla nähdään!

  VastaaPoista
 2. Kyllä täällä käydään kurkistelemassa taidokkaita ompeluksia enemmän tai vähemmän aktiivisesti! ;) Liikkikset on pienet haalarit vieretysten <3
  Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 3. Totta ihmeessä käydään! :)

  Ihan liikkikset nuo piskuiset haalarit tuossa. Ja kalapaita ilman muuta kesälle! Tosi kivat värit tuossa ja varmaan oli saajien mieleen.

  Mulla tahtoo joka kesä takuta neulominen. Jos nyt ei kirjaimellisesti, niin ainakin melkein. Tänä kesänä yksi talvella aloitettu villapaita ehkä valmistuu, mutta monta juttua sekin on saanut jo kokea. Eilen vedin sitä perässäni tuolla kuraisella pihalla hyvän matkaa, kun neulekassi oli kyynärkoukussa kyllä, mutta paita tipahti jossain kohtaa maahan. Aiemmin se on ottanut kosketusta muun muassa kylmävahaliuskoihin... Jännittää, onko siinä karvaakaan jäljellä siinä vaiheessa, kun valmistuu.

  VastaaPoista