15.6.2012

Pöydän tyhjennys

Viikko on jo vierähtänyt mökkeillessä, mutta aina kotona piipahdellessa olen yrittänyt raivata tilaa ompelupöydälle. Yhtenä iltana vein koneen jopa mökille ja hurauttelin aurinkoisessa illassa muutaman jutun valmiiksi. Olipa ihanaa! Nyt saa kone pysyä kuitenkin kotona, ettei mene kesä ohi ommellessa.

Pikkusiskolle valmistui Metsolan raikkaasta joustiksesta hihaton huppari, samalla Ottobren kaavalla kuin aikaisempikin. Huppari on kokonaan vuoritettu valkoisella trikoolla ja sen valmistumista odotettiin hartaasti.

Itselle  syntyi perustoppi, sillä samalla vanhalla kaavalla. Toimii! Isosiskolle ompelin Marimekon ohuesta trikoosta kesäyöpaidan lyhyillä hihoilla. Sitäkin on odotettu ja tulee varmasti tarpeeseen kun kesäyöt lämpenevät.

Tämä kolmikko on syntynyt jo aiemmin, ovat vain raukat jääneet aina kuvauksista ulos. Ottobren Papanalla ommeltuja 62cm paitoja kankaiden lopuista. Kone ei suostu kääntämään kuvaa, joten könöttäköön sitten kyljellään. Ristiäislahjaksi tädin pienelle Kirppuselle viemme sydänvelourista ompelemani haalarin, johon kaava on oma. Lisäksi pikkuinen saa trikoopeiton, joka on apinaa kummaltakin puolelta ja kantattu resorilla. Tästä tuli kyllä hauska, toimiva ja ennen kaikkea nopea toteutettava.


Nuorimmainen oli ilman ulkohousuja ja tartuin ihanan Taikutti-blogin ideaa kierrättää vanhat farkut.
Tuon meidän ripakintun kanssa on ongelma löytää istuvia ja tarpeeksi kapeita farkkuja, joten piirsin jo lyhyeksi käyneistä housuista leveyden ja lisäsin reilusti pituutta sekä ylös ja alas paksua resoria. Materiaaliksi valikoituivat äidin vaatekaapista ne epäsopivimmat farkut ja sivusauman jätin paikalleen. Näillä on rohea tehdä hiekkahommia ja saapastella.
Miten kävi? Tyhjenikö pöytä? No ei tietenkään tyhjentynyt, kasa vain muutti muotoaan ja ehkä hiukan litistyi... Kohta se on taas yhtä korkea kuin ennenkin, onneksi! Kiitos mukavista kommenteista Riine-mekkoon liittyen!

Nyt pitäisi pakata ja siivota, joten ehkäpä taas valmistuu jotakin tuiki tarpeellista ompelurintamalla... Aurinkoista viikonloppua juuri sinulle!

3 kommenttia:

  1. Iloisia ompeluksia olet tehnyt! Farkut eli ahkut on aika päheet.

    VastaaPoista
  2. Tosi makeet farkut! Mutta nuo sydänhaalarit on kyllä aivan kaikkein söpöimmät. Näyttää erittäin onnistuneelta mallilta.

    VastaaPoista