7.6.2012

Riine

Myös meille on kotiutunut Mekkotehtaan kaunis ja inspiroiva kaavakirja! Siitä pääsi ensimmäisenä kokeiluun Riine, joka lähti kummitytölle syntymäpäivälahjaksi. Epäröin kauan kankaiden kanssa ja mietiskelin niiden yhdistämistä. Päätin kuitenkin rohkaistua ja toteuttaa "raikkaan" yhdistelmän ja olen kyllä lopputulokseen tyytyväinen. Omppu ja pallokangas ovat Metsolasta, kukkakankaan koti on Michas Stoffecke.

Lisäsin helmaosaan pituutta 5cm ja tereet ovat valkoista vinonauhaa. Pikkusisko toimi mallina ja ainakin hänelle mekko jäi selkäpuolelta juuri sen verran löysäksi, että laitan seuraavaan mekkoon nepparit. Kaavassa riittää mittaa pieneen päällekkäisyyteen. Toisen muutoksen tein kädenteihin. Pienillä saumavaroilla toteutettuna saumat jäivät näkymään sivusta, joten käänsin ne vielä sisäpuolelle ja tikkasin. Seuraavalla kerralla täytyy jättää vähän reilummat saumavarat kädenteiden ympärille, jotta ne saa kokonaan käännettyä näkymättömiin.
Silitysrautaa olisi helma vähän kaivannut ennen kuvausta, mutta ulos oli rynnättävä kun aurinko vähän pilkisteli. Seuraava Mekkotehtaan mekko odottaa jo leikattuna ompelua... Leppoisaa loppuviikkoa ja kiitos vierailusta Kaikulassa! Tervetuloa uusille kirjautuneille lukijoille ja kaikille muillekin kävijöille!

10 kommenttia:

 1. Aivan upea mekko! Pakko kai se kirja tilata kun kaikilla niin upeita tuotoksia syntyy!!!

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko, onneksi olit rohkea ja laitoit juuri nuo kankaat! Kiva yhdistelmä! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vielä tästä! Kummityttö kiittä! Tänään kokeiltiin mekkoa päälle ja oikein hyvin sopi :) Värit on niin meidän näköiset.

  VastaaPoista
 4. Voi, miten kaunis! Kankaat ovat ihan huippuvalinta!

  VastaaPoista
 5. Tämä ihanaihana! (Kuin myös edellisten postausten vaatteet : )!

  p.s. millä kaavalla teit tuon oman pilvitrikoohihattoman?

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis! Mahtavat kangasyhdistelmät!

  VastaaPoista
 7. Voi mitkä herkulliset värit! Riine on ihana malli! Omplein pitkähihaisena, mutta pakko varmasti kokeilla noita röyhelöitäkin. Kiitos hyvistä ompeluvinkeistä! Ehdin jo todeta saman, että kaula-aukosta tuli iso.

  VastaaPoista
 8. Kaunis! Muistan itse muksuna kun mummi ompeli samantapaisia mekkosia mulle käyttöön... yleensä jostain vanhoista vaatteista tms, nuukia kun oltiin. Ne oli niin ihanan vilpoisia ja pehmoisia. Ja ihanaa kun lasten vaatteet ovat taas värikkäitä ja kivan näköisiä.

  VastaaPoista
 9. Osaat kyllä kivasti yhdistellä värejä ! Tosi kiva mekko.

  VastaaPoista