19.7.2012

Avun tarpeessa

Onneksi ihmisellä on ystäviä. Viime yönä lipui järveä pitkin yömyssylle atk-tuki rouvansa kera ja niin vaan tänä päivänä päivitetään blogia mökiltä käsin. Aika huippua ja huippuystäviä! Kävin viime viikolla jälleen ohikulkumatkalla Marimekolla pönkimässä ja jokunen "kilo" kankaita tuppautui väkisin autoon. Tulppaanikuvioisesta ohuesta batistista ompelin vanhaa paitaa kopioiden tällaisen puseron. Vanhan olen ehtinyt käyttää jo ihan kauhtanaksi, joten uusi on tervetullut lisä. Joskus sitä vietettiin kesää ihan pelkässä topissa, mutta nykykeli vaatii vähän lisävarustusta. Pääntiellä samasta kankaasta ommeltu nauha ja hihansuissa ohutta kuminauhaa. Ihan kiva tuli, vaikka kuvio onkin hieman kookas ja ehkä hitusen verhomainen.

Lapsuuden ystävän pikkuiselle esikoistyttärelle kudoin junasukat Novitan woolista. Näitä on niin mukava tehdä ja seuraavana olisikin mielessä kokoa suuremmat sukat Pikkuveljelle. Siskoilta on jäänyt pieneksi läjä vaaleanpunaista ja pinkkiä, joten täytyy kutoa vaihteeksi vähän neutraalimmasta värimaailmasta, ettei raukka joudu pinkkien asusteiden liikakäytöstä terapiaan. Kaksi isosiskoa omistavalla siihen on riskinsä, vaikka pinkki tuntui ainakin Italian maalla olevan nuorilla miehillä suurta hittiä.
Avun tarpeessa on myös reipas assistenttini, joka päivityksen aikana on tyhjentänyt puolalaatikon ja purkanut puolet rullista tiukaksi vyyhdiksi ympärilleen. Haetaanpa sakset...

Kiitos jälleen kerran kommenteista ja mukavaa viikonlopun odotusta!

3 kommenttia:

 1. Olipa kauniit sanat.
  Ja käsityöt.
  Atk-tuki kiittää!
  Vene lipuu illalla, hakemaan asiakkaita kyytiinsä.
  Päivystäkää siis delfiiniä.

  VastaaPoista
 2. Hei, ilmeisesti kävit Virtain Marimekolla? Millaisia kankaita siellä on yleensä myynnissä? Noin niinkun vaatetusta ajatellen? En ole koskaan saanut aikaseksi käydä, vaikka asustelen "lähellä".

  t.Sanni L

  ja ps. käyn täällä vähän väliä kurkkimassa, mitä kaikkea ihanaa oletkaan saanut aikaiseksi. <3

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen tuo tunika. Todella kiva malli eikä kangas näytä mielestäni verhoilta (ainakaan noin kauniin mallisessa puserossa). :)

  VastaaPoista