22.2.2012

Hiihtää vai ommella?

Vuorokaudessa on todistetusti vain 24 tuntia ja jos haluaa nauttia talviurheilusta jää ompelulle ikävä kyllä aivan liian vähän aikaa. Hiihtämään pitäisi nyt päästä päivittäin ja niinpä valmista ei käsityörintamalla tahdo tulla. Se vähä vapaa-aika menee mieluusti suksilla tai jumpatessa-pumpatessa ja suurista toiveista huolimatta kankaat pysyvät kankaina. Isosiskolle ompelin pari uutta paitaa, uusimman Ottobren kaavalla, jossa oli hauskat ryppyhihat. Ehei, en ymmärtänyt miten rypytyksen saa tehtyä ilman kuminauhojen jälkikiristystä, mutta ihan hauska tuli lopputuloksesta. Ohjeessa puhutaan höyrytyksestä, jolla kuminauhan saa asettumaan "aloilleen". Meillä höyryää kuitenkin vain rouva ei silitysrauta. Pipoja siskoksille kevättä varten.
Todellisuudessa nuo ryppyhihat ovat ihan oikean pituiset, mutta kuvassa näyttävät kyllä hassun lyhyiltä. Tänään olisi kyllä ollut parasta jäädä ompelukoneen ääreen, mutta lähdinpä kuitenkin auraamaan parin kilsan latua umpihankeen. Kysehän on asenteesta, mutta sekin oli jo tänään koetuksella. Toiveikkaana tilasin lisää kankaita, joiden pitäisi loppuviikolla saapua ihasteltavaksi. Valoisat päivät lisäävät onneksi "aikaa" vuorokauteen.

Valoa kohti siis! Mukavaa viikkoa!

9 kommenttia:

 1. Kivat noi rypytetyt hihat ja hauska apinasetti!

  VastaaPoista
 2. kääk, niin ihania taas oot tehny, nuo aikaisemmatkin!terkkui ihastelevalta tädiltä ja pojilta. hyvä, että suksikin on luistanut. sitä mäkin kaipaisin.

  VastaaPoista
 3. Ihania! :) Mistä tuo kiva lila omppukangas on? Olet kyllä tosi taitava. Terkut sinne!

  VastaaPoista
 4. Sä kyllä saat vaikka mitä aikaiseksi. Kerkiät urheileen sekä ompeleen. Kivoja!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista! Omppukangas on palakangas paikallisesta kangaskaupasta, mutta ilmeisesti se on Nanson trikoota. Terveisiä tutuille! Perjantaina tuli postissa ihania kankaita ja nyt sormet syyhyää ompeluihin...

  VastaaPoista
 6. Ihania kankaita ja mahtavia vaatteita! Todella kaunista tuo omenakangas.

  VastaaPoista
 7. Törmäsin tänään neuvolan käytävällä äitiin, joka ompelee vaatteita lapsukaisilleen. Tuli puhetta myös Kaikulasta ja heti piti tulla paikka tarkistamaan.
  Ihania ompeluksia/neulomuksia olet tehnyt!

  Omppukangas on aivan ihana, olikohan se viimoinen pala? Ja saako udella, mikä on tämä "paikallinen" kangaskauppa, JOS vaikka sieltä vielä löytyisi?

  Terveisin S.L.

  VastaaPoista