29.12.2011

Rikoopläjäys

Joulu on taas eletty ja nautittu, mutta lasten kanssa lomailu onneksi vielä jatkuu. Laittelen tässä ehtiessäni kuvia pukinkontin täytteistä, joista ensimmäisenä läjä valmistuneita trikoovaatteita. Pikkumiehille mietin pitkään sopivaa pakettia ja monista vaihtoehdoista päädyin aina uudelleen näihin sepaluskalsareihin kokoa 92cm, joihin kaava on Ottobressa 6/11. Nämä miehet eivät vielä sepalusta tarvitse, mutta kaava oli niin suloinen etten voinut vastustaa. Molempiin saman Ottobren Villi viikinki-kaavalla kalsaripaidat.


Kummitytöille ompelin pitkät yöpaidat, joiden helmoihin voi kietaista pienet varpaat nukkumaan mennessä. Toiselle neidille lähti myös tunika ja toiselle papan tekemään nuken sänkyyn petivaatteet. Näin värikkäissä lakanoissa ei tylsiä unia näe. Tyynyn puolet ovat eri väriset, joten pikkuemäntä voi tarpeen mukaan vaihdella värimaailmaa.


Tänä vuonna kummeista muistettiin kummisetiä. Lapset saivat kangasvärejä ja vapaat kädet toteuttaa  tyynyliinat. Yksi kummi jäi vielä ilman, joten innokkaat taiteilijat saavat vielä toteuttaa itseään. Aivan omilla visioilla tekivät ja täytyy myöntää, että hauskoja näistä tuli. Hyv-vää yötä teksti aiheutti huutoa ja kiukkua, mutta onneksi konsti löytyi ja kukkia kasvoi liinaan lisää. Se on ihan hyvä, ettei äiti ole aina välissä säätämässä...

3 kommenttia:

  1. Upea. Anni teki. Sanoi lahjan saaja. Vaatteet on ollut aatosta lähtien päällä melkein yhtäsoittoa. Hitsi, kun pitää ne pestä välillä. Kiitos.

    VastaaPoista
  2. Ihania! Kummisetäjututkin ihan mahtava idea!

    VastaaPoista
  3. Söpö tilkkupeitto ja sepaluskalsarit :)

    VastaaPoista