16.12.2011

Pirteät tunikat

Aina sama juttu. Myös tänä vuonna arvioin joulun tulevan hitaammin kuin mitä almanakka näyttää. Omituista, mutta sama tuttu kiirus lahjojen kanssa häiritsee sisäistä joulurauhaani kuten ennenkin.
Kuvittelin jonain heikkona hetkenä tekeväni molemmille tytöille päiväpeitot, mutta haaveeksi jäi. Pikkusiskon joululahjan pelasti ihana kangaslöytö Vesalta, symppis pöllökangas ja kauniin punainen maatuskakangas. Olen näitä puuvillatunikoita ommellut vuosien saatossa reilun pinon ja ovat olleet tytöille aina mieleisiä. Kesällä menevät niineen, talvella alle vaan trikoopaita ja sukkikset. Kaava on muokkautunut Suuren käsityölehden kaavasta vuosien takaa. Pilkkukankaista turkoosi Iinulta ja vihreä Metsolasta.


Toisaalta kiire ja hoppu on aika tuttu ja turvallinen tunne. Uuden vuoden lupauksena voisin yrittää jälleen taltuttaa kiirettä ja olla ajoissa liikkeellä. Parempikin perintö lapsille voisi olla kuin ainainen "viime tinka".

Onneksi jouluhössötys on kohta ohi ja koittaa kiireettömän oleskelun ja tunnelmoinnin aika. Sitä meidän perhe odottaa.

3 kommenttia:

  1. Upeat värikkät tunikat!Pitäis myös puuvillasta ommella mutta olen niin huono silittämän valmisvaatteita, trikoo voi mennä ihan näin pesun jälkeen mutta puuvillaiset mekot menevät minulla aina niin ryppyiseksi vaikka kivat ovatkin;( Rauhallista joulunaikaa!!!

    VastaaPoista
  2. Olipas kivaa pöllökangasta. Ostin vähän samanlaista, mutta mustalla pohjalla Jenkeistä ja nyt sitten mietin, että mitä ompelis. Tosin mun ompelutaidot on mitä on ja kaavojakaan ei ole siihen tarkoitukseen vielä yhtään, mutta pikkuhiljaa ilmeisesti hyvää tulee :)

    VastaaPoista