13.10.2011

Kastetaulut

Rakas katraamme on kasvanut kolme kertaa ja keskimmäisen ristiäisten jälkeen mietin mihin kahdet pystyyn kuivuneet kastekimput laittaisin. Sain idean kastetauluista, jotka kätevä isäni toteutti mittojeni mukaan. Laatikot ovat kooltaan 40 kertaa 49 cm ja syvyydeltään 7 cm. Pohjana on ohut vanerilevy, jonka päälle on liimattu säkkikangas ja loppusilauksena valkoinen maali. Pohjana täytyy olla jotain huokoista, johon sisällön voi kiinnittää nuppineuloin, jos vaikka lapset haluavat omat vaatteensa joskus jatkokäyttöön. Ken tietää?

Tyttöjen tauluissa on mekko, johon nyytikäiset on puettu kasteen jälkeen. Tossut ovat syntymälahjaksi saatuja ihanuuksia ja kummilusikat sekä tutit löytyvät myös kaikkien tauluista. Myyryläisen kastejuhlaa vietettiin tunnelmallisesti kodassa, joten varsinaista juhlapukua ei pojalla ollut. Kehyksistä löytyvät ensimmäinen body ja omat potkuhousuni, jotka olivat pojalla kovasti käytössä.

Nyt puuttuu enää talo, jossa olisi seinäpintaa kaikille tauluille. Tai ehkä tekninen osasto keksii jonkin ratkaisun tilapulmaan...

8 kommenttia:

 1. Kauniit taulut ja aivan ihana idea!

  VastaaPoista
 2. Ihan huippukiva idea ja kauniisti toteutettu!! Toivottavasti seinätilaongelma joskus ratkeaa...

  VastaaPoista
 3. Hauska idea tämä! Ja ihana kettuasu ja hämähäkki-nuttu edellisissä postausissa!! :)

  VastaaPoista
 4. Pitkästä aikaa täällä....syvä huokaus; miten ihania ja kauniita käsitöitä!!

  Ja mahtava idea nuo taulut. Meillä ei ole kyllä säilynyt mitään tuollaista, kukkia tai muuta :/

  VastaaPoista
 5. Eksyin blogiisi nyt ensimmäistä kertaa ja ihastuin saman tien. Kastetauluista olen kuullut ennenkin, mutta nämä ovat ensimmäiset näkemäni toteutukset. Omasta isästäni ei ole nikkaroijaksi, joten nikkaroijan rekrytointia täytyy hiukkasen pähkiä.

  VastaaPoista
 6. Oi,niin ihanat taulut! Noissa on ollut näperteleminen.

  VastaaPoista