5.6.2015

Juhlamekko

Annoin tytöille Eurokankaassa täysin vapaat kädet valita itselleen kankaat kevätjuhlamekkoihin. Esikoisen mekko ei vielä ole valmistunut, sillä juhliin lähdettiinkin Helmi-mekolla edellisestä päivityksestä. Pikkusisko valitsi keltakukallista pitsikangasta, vaikka äiti sisällään vähän kauhistelikin, mihin moisen kankaan kanssa vielä joudutaan. Mekko pitikin sitten vuorittaa kahdella kerroksella eli ensin pitsiin vuorikangas taustaksi ja sitten normaalisti vuori. Sain mekon valmiiksi edellisenä yönä ja onnellinen ekaluokkalainen pujahti siihen juhlapäivänään! Kaavana on uusimman Ottobren Daisy, joskin etuosan kauniin origami-laskoksen muutin tavallisiksi. En vain saanut mitenkään laskosta asettumaan kauniisti niin, ettei vatsaan olisi tullut pussia. Muuten mekko on malliltaan todella kaunis ja istuu oikein hyvin. Kaivelin jopa ohjeen piilovetoketjun ompeluunkin ja sain sen suht säällisesti paikoilleen.
Aurinkoa!

8 kommenttia:

 1. Herkän kaunis mekko! Kuvastaa jotenkin niin hyvin kevättä, lupausta alkavasta ihanasta kesästä ja auringon paisteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä juuri näin. En ole itse erityisesti pitsien ystävä, mutta kangas yllätti. Hyvä, että lapset välillä haastavat äitiä!

   Poista
 2. Hurjan kauniita mekkoja olet tehtaillut! Minulla on edelleen hankkimatta uusin Mekkotehdas, vaikka viimeksi eilen sitä kirjakaupassa hypistelin. Kunhan nyt saisi ensin kaikki keskeneräiset pois alta, niin voin ehkä antaa itselleni luvan hankkia lisäinspiraatiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato! Kirja on kyllä jälleen taattua Mekkotehdasta, niin visuaalinen ja kaunis, että sitä voi vain ahmia, vaikkei mitään saisi aikaankaan. Itseltäni puuttuu ns. Siistimpiä kankaita, joista voisi tehdä kokeiluja, kangaskauppaan olisi siis asiaa....

   Poista