24.5.2015

Mekkotehtailua

Tilasin itselleni uuden Mekkotehdas-kirjan ja koska perheen naisväellä ei ollut luonnollisestikaan yhtään mitään päälle pantavaa isomummun 90-vuotis synttäreille, nukuttiin parit vähän lyhyemmät yöunet. Itselle mekko valmistui vielä aamulla, kun yöllä keksin, että tätä Marimekon kiveähän löytyy aikuisen mekon verran. Esikoisen mekko on tästä uudesta kirjasta aikuisille ja nimeltään Helmi b. Tästä tulikin kyllä lemppari, etukappaleen yläosa kaartuu todella kauniisti ja istuu hyvin päälle. Helmaosan tein 28 cm kapeampana kuin kaavassa, sillä Esikoiseni ei "runsaudesta" välitä.

Pikkusisko valitsi vaaleanvihreän kankaan valkoisilla pilkuilla ja kaavakseen Orelman Mekkotehdas lapsille -kirjasta. Pussitaskut ovat veikeät ja helmassa sopivasti runsautta. Napit kuten mallissakin, edessä koristuksena ja takana halkio nappikiinnityksellä.

Itselleni ompelin unessa nähdyn mekon Aino-kaavalla. Kuvat ovat kemujen jälkeen, joten rypyt ja kurtut ovat sylissä pyörineiden lasten aikaansaannosta. Ompelin tämän kokoa 36 ja täytyy sanoa, että osui kyllä kaava kerrankin prikulleen kohdalleen. Enkä kiireessäni tehnyt tähän mitään piilovetoketjuja ja oikein mainiosti pujahtaa päälle ilmankin. Tykkään mallista todella paljon, harmi etteivät kuvat kerro totuutta kauniista leikkauksesta. Tästä talveksi tumma versio ja vielä pari muutakin on suunnitteilla. Huippukaava!

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Kauniita kaikki mekot! Minä olen kovasti suunnitellut ompelevani tuon Aino-mekon itselleni, mutta ei vielä ole ollut aikaa. Mukava kuulla, että kaava on osunut sinulla kohdalleen. Aurinkoa sinunkin viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Kannattaa kyllä kokeilla tuota Ainoa, yllätyin hyvästä istuvuudesta, sillä olin lukenut monta kommenttia joissa kerrottiin vaikeudesta valita kaavoista omaa kokoa. Nämä kommentit ovat kyllä olleet muista malleistaf, jos oikein muistan. Kokonaisuudessaan aivan ihana kirja ja niiin kaunis.

      Poista