3.11.2014

Lakko

Pattitilanne. Ei tarvitse päivittää blogia, koska tietokone ei toimi toivotusti. Ei tarvitse myöskään ommella, sillä saumuri ei suostu yhteistyöhön huollosta huolimatta. Ei siis tule mitään valmista ja sekös kasvattaa pattia korvien välissä. Joulukin lähestyy ja paja seisoo teloillaan. Melkein kiukuttaa.

Jotain on kuitenkin jo aikaisemmin tullut valmiiksi. Tämä mäyräkoirasetti odottaa paketissa ystävän kummipoikaa. Raksu-joustocollege on Paapiilta ja housut siitä tutuksi tulleesta norjalaisesta kaavakirjasta.Pikkuveli sai samaisen kirjan kaavalla tällaiset lökäpökät. Todella hauskan malliset, joskin jouduin vähän soveltamaan kaavaa, sillä norjan kielen ymmärrykselläni mitat eivät aivan pitäneet paikkaansa. Hyvät tuli ja ovat kyllä hauskan näköiset. Naapurin 3-vuotiaalle automiehelle ompelin syntymäpäivälahjaksi Salama-henkisen Dinosaur-hupparin punaisesta talvitrikoosta. Aika katu-uskottava ainakin täällä meillä maalla. Hirveän kallista vain tuo ralliruutuinen kangas tuolla Kestovaippakaupassa. Sitä isojen tyttöjen kanssa varta vasten haettiin ja 20 sentin palalle tuli loppujen lopuksi hintaa yli 80€.

Ihanalle kummitytölle veimme syntymäpäivänä talvihatun ja joustofroteisen hupparisetin. Housut sillä samaisella norjalaiskaavalla ja hupparin kaava Ottobresta. Vauhdikkaan neidin jalassa housut eivät jouten seisoskele, mutta onneksi sain koko setistä kuvan jälkitoimituksena. Kiitos juhlista ja kuvasta!
Näistä kuvista voisi päätellä, että saumurin lisäksi tällä kylällä on lakossa parturi. Monenlaista.

Saumuria olen kyllä uhkaillut vaihtamisella ja jopa käynyt netissä hintoja vertailemassa. Uhkailu, lahjonta ja katteettomat lupaukset...mikään ei toimi. Turhauttavaa. Jos messuilla on saumurikauppias juttutuulella ja hyvillä tarjouksilla, saattaa siellä kierrellä yksi helppo asiakas.


Kiitos sinulle vierailusta! Toivottavasti tahti tiivistyy sekä ompelujen että päivitysten suhteen. Sitä odotellessa. Mukavaa viikon jatkoa!


3 kommenttia:

 1. Ja on muuten todella pidetty huppari, eilen oli pakko jo piilottaa se pyykkikorin pohjalle että saadaan pesuun.
  Nyt tuli kyllä paineita kahvitarjoilujen suhteen, sen verta arvokasta ollut tuo kangas ettei taida kehdata ihan mokkapaloilla mennä.
  Jos messuilta ei tartu uutta konetta niin vois ihan vaan vilkaista Karnaluksin tarjontaa, samallahan sieltä tulis parikin konetta...

  VastaaPoista
 2. Mikäs koneessa on vikana? Minunkin saumurini on käymässä korjaamolla, jahka saan sen takaisin, selviää pitääkö liittyä teidän Karnaluks tilaukseen ;), todennäköisesti alasieppari on vaihdettu tms... Mukavia nuo housut, olisiko kaavaa mahdollista lainata?

  VastaaPoista
 3. Kiitos naiset kommenteista! Olen ihan supertoivoton tämän vastaamisen kanssa. Päädyin tosiaan messuilla Brotherin koneeseen, ei mikään Mersu, mutta ihan pätevä peruskone 3 vuoden takuulla. Sen aikaa, kun saa huoletta ajella, riittää mulle. Kaavoja ja kirjaa saa ilman muuta lainata, poikkea Tiina hakemassa joku päivä, täällä ollaan pääsääntöisesti kotosalla!

  VastaaPoista