8.10.2014

Lämmintä alle ja päälle

Torstaina sain kuriirilta paketin Kestovaippakaupasta ja perjantaina lähti Isosisko leirille merinovilloissaan. Hyvin oli tarjennut laavussa nukkua ja kaminateltassahan oli ollut jo liian kuuma. Alusasuksi ompelin merinovilla interlockista housut ja paidan reiluilla resoreilla, jotka ovat saman kaupan merinovilla ribbiä. Kyllä tuli ihanat ja saajalle mieleiset. Kangas on melko venyvää, mutta jätin reilusti kasvuvaraa ja pitkät resorit, lahkeisiinkin ikään kuin säärystimet.

Pipo on kudottu Dropsin Big Merinosta jonkin sortin helmineuleella, ohje SK 8/12. Tätä lankaa on kohta postissa odottamassa parissa eri sävyssä ja sitä ohuempaa versiota on tuossa puikoilla pian tuubihuivin verran Pikkusiskolle.
 Uutena tuttavuutena tilasin Kestovaippakaupasta myös tätä villaneulosta, jossa on siis harmaa puoli villaa ja raidallinen puuvillaneulosta. Paksua ja napakkaa neulosta, tässä värinä naava. Tämä jäi odottelemaan kunnon pakkasia, vielä ei päässyt koekäyttöön. Mielessä on jo pitkään ollut villatakkien kutominen näille isommille neitosille, mutta saas nähdä jääkö tänäkin talvena haaveiluksi...


Kummasti nämä viime päivien kelit pistävät halajamaan itsellekin samanlaista alusasua. Ehkä sen vielä toteutankin ja kääriydyn merinovilloineni talviunille...

Ei sentään. Näistä keleistä nautin kaikkein eniten, syksy on parasta aikaa. Joka päivä käymme kuitenkin useamman keskustelun siitä, miksei lumi jo tule. Yli-innokas auramies ei millään malttaisi odottaa, että pääsee lumihommiin. Voin kuvitella mikä riemu repeää ensihiutaleista.

4 kommenttia:

 1. Kaunista käyttövaatetta. Kiinnostavaa tuo harmaa villa/puuvilla. Nätin hupparin olet siitä tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo oli uusi löytö itsellekin, mutta luulenpa, että käytössä oikein mainio. Ei kutita, kun villa on ulkopuolella ja kuitenkin ohuempi kuin villapaita. Vielä kun äiti muistaisi pestä villaohjelmalla, eikä törkkäisi kuudenkumpin koneeseen...

   Poista
 2. Ihanan lämpöiset käyttövaatteet ovat parhautta! Huppari on hieno, tykkään tuosta harmaan sävystä. Lunta meilläkin pieni mies odottelee, minä tykkään syksystä paljon. Lumi on kyllä siitä ihanaa, että tuo vähän valoa pimeään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Lämpimät varusteet ovat kyllä ihan ehdottomat, ei haittaa keli ulkoilua. Tuota villakangasta oli muistaakseni ainakin viidessä eri sävyssä ja muitakin hyviä vaihtoehtoja oli. Isompi auramies ei meillä kyllä lunta odottele, kun joutuu todelliset työt tekemään. Näillä pienillä miehillä tuntuu olevan tätä tarmoa joka touhuun. Ja mitä enemmän koneita apuvoimina, sen parempi... ;)

   Poista