15.7.2014

Hempeä heinäkuu

Onneksi kesällä on aikaa. Päivityksiä ei usein viitsi tehdä, tämä kun on koko iltapäivän pituinen projekti. Ehdin nautiskella yhden kappaleen vanilijaeskimopuikkoa ennen kuin kuvavalikko edes aukesi. Se kertoo vauhdista kaiken. Tässä kesäaamun kuvia vastavalmistuneesta kolmen konstin mekosta päähineineen. Kävi nimittäin niinkuin sadun räätälille, sille kissalle. Sain mekon valmiiksi, kunnes huomasin, että leikattuna oli myös hihakappaleet. Ei tullut hihoja, mutta tuli huivi ja kesälätsä. Koskaan ei tiedä mitä tästä "pajasta" tulee lopputuloksena. Nämä on ommeltu ystävän kummitytölle, joskin Pikkusisko ilmoitti heti haluavansa samanlaiset. Kankaat ovat Tildaa ja hempeän kauniita kuin karamellit.
Huivin ompelin itselleni jo keväällä, muttei se ole vielä päässyt käyttöön. Kassi on ommeltu Pikkusiskolle, joka halusi samanmallisen kassin kuin kummitäti ompeli Isosiskolle. Kankaita leikatessa oli käynyt jotakin kummaa. En edelleenkään ymmärrä miksi kahvat menivät noin. Tarkoituksena oli saada olkalaukku, mutta jotain tapahtui ja ratkaisuna oli käsilaukkumalli. Ei tosiaan yhtään tiedä mitä saa lopputulokseksi. Sisällä on pilkkukangasta ja vetoketjullinen tasku.


Riemukukasta valmistui Pikkusiskolle kesämekko nirunarupaidasta pidennettynä. Kirppunen sai puolestaan t-paidan täydentämään raikasta kesäsettiään. Täällä asustaa portaiden kiipeämistä harjoitteleva konttaava maantiekiituri, jonka kanssa rannassa eläessä on verenpaine suhteellisen korkea. Myös vastustuskyky on nostettu tappiin syömällä koirankupista eilisen koiranmakkaran jämiä sadevedessä kelluen, marinoituna superpuhtaassa astiassa. Ei toistaiseksi edes ripulia.

Leppoisaa hempeän heinäkuun jatkoa sinulle! Kiva kun poikkesit!

5 kommenttia:

 1. Kaunis mekko asusteineen! Trikoomekon väristä pidän paljon. Kyllä ne pienet ehtivät joka paikkaan, ja kaikkea maistelemaan :).

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis mekko, ihanan hempeä! Ja kivoja muutkin ompelukset. Ihania kesäisiä kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten kiva blogi sinulla! Täällä vierähti hetki jos toinenkin. Kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kaikkia... En saanut toimimaan tuota pallopyllyhousua. Pitäisi varmaan lukea ohjeitakin, mutta kun ei ole liikoja ollut tapana. Tein viime yönä siskolle 50-luvun mekon. Se alkoi siitä, kun kieputin lakanan sen päälle ja piirsin tussilla leikkauksia. Kahden jälkeen mietin taas, että ah tätä harrastamisen autuutta. Kivasti olet kyllä värejä ja kuoseja sommitellut! Ehkä yritän saada housut valmiiksi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kivoista kommenteista! Niin on harvoin tullut konetta availtua, että on jäänyt teille vastaamatta. Kiva, kun on uusiakin lukijoita löytänyt Kaikulaan. Tervetuloa!

  VastaaPoista