10.6.2014

Jokaiselle jotakin

Pikkuveli sai itselleen kesäiltoihin lämmikkeeksi uuden haalarin. Tämä on ihan paras vaate pukea rantasaunan päälle, kun on päivä loirittu vesirajassa ja ilta alkaa viiletä sekä tuo pikkuystäväiset mukanaan. Tärkein juttu pojalle oli Hannan kankaasta ostettu Ullakon aarre joustocollege ja loppu haalari syntyi hyllyille kertyneistä paloista. Auringon keltainen joustofrotee on Ainolasta.Isosiskolle tarvittiin kesäpaitoja. Hyväksi kaavaksi osoittautui Neon stripes Ottobresta 1/14. Aloitin koosta 134cm, josta piti kuitenkin kaventaa niin paljon, että päädyimme kokoon 122cm. Helmaa piti pidentää ja lisätä "resorikappale". Nyt on asiakas kesäpaitoihinsa tyytyväinen. Ketut löytyivät Noshilta, zigzag Majapuulta ja linnut Pehemiältä.Pikkuveljelle on myös ommeltu kasa paitoja, joista parista on kuvakin. Vauhdissa otettu...


Itsellekin sain ommeltua jotain pientä perusvaatetta. Paidan kaavana samainen Summer Basics ja tykkään siitä edelleen todella paljon. Häviää makkarat mukavasti. Pehemiältä tilasin Hippua, ihan itselleni, vaikka riittää siitä jotain lapsillekin. Tämän hellemekon piirsin vanhasta loppuun kuluneesta Nanson mekosta. Ylhäällä on yhteensä 180 cm resorinauhaa. Isoihin taskuihin mahtuu hyvin tavaraa.
Vielä löytyi muutamia puhelimelle jääneitä kuvia. Raitaa ompelin itselle ja siilikankaan loput leikkelin pikkuveljelle. Mussukoiden joustofroteesta syntyi lahjaksi kesämekko ja vielä yksi pupupipo eskarilaisen kaverille synttärilahjaksi.Kuten huomaa, olen luistanut tylsien alaosien ompelusta lähes täysin. Niistä on suuri pula. Shortseja ja leggareita pitäisi urakoida, mutta se on niin yksitoikkoista, että haukotuttaa jo ennakkoon. Saumurikin teki lakon. Myös kesälippiksiä olisi tarpeen tehdä. Pikkuveli uskollisesti laittaa joka aamu päähänsä viime kesäksi ommellun pallolippiksen, vaikka se jo kiristääkin.

Äidillä kiristää välillä kyllä ilman liian kireää lippistäkin, mutta eiköhän tämä kesälomailu tästä iloksi muutu, kun koululaisetkin pääsevät kunnon kesärytmiin ja lököilyn makuun.

4 kommenttia:

 1. Iso Hippu on ihana!!
  Kiitos edellisen postauksen pökistä, yhdet tulivat meille :)
  Viilenevä ilta ja jumpsuitti, voiko olla parenpaa touhukkaan
  Päivän jälkeen. Kankuraida, varaudu, kohta tullaan ;)

  VastaaPoista
 2. Ihan huippujuttuja kaikki! Oot kyllä mahottoman ehtiväinen. Mä oon ite ollut aikeissa ommella nyt kuukauden. Noh ehkäpä sitten lomalla kerkeää. Ihan pian pitää kyllä sopia tapaamista pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 3. pikkuveljen haalari on kyllä hieno.

  VastaaPoista
 4. Mahtavia vaatteita, haalari on kyllä hyvä kapine kesäiltoihin. Ja taskuja kyllä tarvitaan aina, kauniit yksityiskohdat ne ovatkin näissä vaatteissa.

  VastaaPoista