18.5.2014

Vauvan värikäs kesä

Kesävaatteiden urakointi on aloitettu niistä pienimmistä eli meidän kohta 9kk neidille ja kaikki toistaiseksi koossa 68cm. Äiti saa ommella lempiväreistään ja niinpä tänä kesänä auringosta ja rantaelämästä nautitaan kauniissa ja raikkaissa perusväreissä. Kesän Ottobressa on aivan ihana pyllyshortsikaava sekä kesähattu. Osa vaatteista on menossa lahjaksi ja on perillä toivottavasti vielä lähipäivinä. Ihana aurinko.
Triteksin palalaarista tarttui mukaan raikkaan sinivalkoinen joustofrotee hintaan n. 3e ja siitä syntyi serkuksille kesähupparit Dinosaur-kaavalla. Toisen huppua ei enää saanut taitteelta ja koko kangas tuli käytettyä. Pienet miehet olivat mielissään huppareistaan ja niillä voi nyt samistella kesän touhuissa ja vetäistä päälle rantasaunan jälkeen viilenevään kesäiltaan. Ah, ihanaa ajatella, että se kaikki on tänään vielä edessäpäin...

Olen ihan toivoton näissä ompeluissani. Noin kymmenen keskeneräistä odottaa viimeistelyä ja yhtäkkiä päätänkin tehdä kolme hupparia. Ihan vaan, kun kankaat sattuivat ottamaan pinosta silmään. Nytkin olisi enemmän tarvetta Pikkuveljen shortseille, joita on tällä hetkellä kaapissa pyöreä nolla. Kunpa osaisin olla järjestelmällinen ja hoitaa pakolliset, sovitut ja tilatut asia järjestyksessä, mutta poukkoilen aina fiiliksen mukaan sinne ja tänne. Oleelliseen keskittyminen on nyt heikolla tolalla.

Näillä helteillä on erittäin tärkeää, että Pikkuveljellä on myös toinen uusi huppari, johon voi kääriytyä auringolta suojaan. Tähän käytin Majapuun jalkkisneuloksen loppupalan, miehelle tein siitä talveksi pipon. Se on kyllä levinnyt käytössä ja oli jo lopputalvesta melkoinen huru-ukkoiluhattu. Niinpä tein helmaan suosiolla resorin, niin eipähän venahda tämä käytössä. Huppariin piti tietysti yhdistää keltaista, jotta saatiin oman kotikylän joukkueen värit. Nyt kelpaa Pikkuveljen hurrata kentän laidalla, kun kolme perheestä edustaa seuran väreissä pallon perässä.

Mihinköhän fairyliemeen nämä pienet miehet voisi helteisten kesäpäivien jälkeen laittaa likoamaan? Pienet pikimustat varpaat ja päivän jäätelöt lähmänä pitkin poskia. Onnellinen hymy ja lippa vinossa. Se on vihdoin täällä.

2 kommenttia:

  1. Ihania!! Ei voi muuta sanoa. Kiitos vielä raitahupparista.

    VastaaPoista
  2. Hahhaa, mä olen ihan samanlainen fiiliksen mukaan menijä - mullakin on siis välillä ne oikeat tarpeet ja lähes valmiit "teokset" odottamassa kun joku "pakko kokeilla heti" -idea iskee!

    VastaaPoista