17.3.2014

Musta aukko

Olen pohtinut tätä jatkuvaa tavaroiden ja asioiden hukkumista. Esineistä meillä katoaa eniten otsalamppuja, hiekkalapioita ja puhelinten autolatureita. Kaikkein eniten mustaan aukkoon tuntuu kuitenkin uppoavan ketsuppia ja talouspaperia... Talouspaperin kulutuksen käyrä on taas nousussa, kun viimeinenkin perillinen on siirtynyt kiinteään ruokaan. Sain vihdoinkin aikaiseksi ommella trikoopaloista rättejä paperin tilalle. Mahtava oivallus ja jo neljännen lapsen kohdalla.
"Ää böö" on monessa perheessä elänyt nousukautensa jo vuosia sitten. Meillä linnuista ei ole innostuttu vieläkään. Ihanainen kummipoika 2 v. tykkää linnuista isoveljensä siivellä ja niinpä aplikoin paidan pitkästä aikaa. Trikoo on Kvkn mahtavan laadukasta ja vahvaa raitatrikoota, hupussa tähteä. Kaavana on Ottobren Beagle boy.

Olen ollut erittäin iloinen saadessani ommella muutamia vaatteita ystäväni perheeseen. Puolestatoista metristä Pehemiän maatuskaa syntyivät nämä seuraavat ompelukset. Joka tyypin kaavakirjan raglanilla pitkähihainen paita kauluksella ja Ottobre 2/13 kaavalla Summer basics maatuskaa myös kesään. Lopusta kankaasta saatiin vielä etukappale pienen tytön tunikaan ja loppu muotoutui kangaskaapin kätköistä. Olen tyytyväinen, sillä lopputuloksesta tuli juuri niin aurinkoinen kuin olin suunnitellutkin. Ihastuin ommellessani myös itse tähän kuosiin ja nyt taistelen tilaamista vastaan. Kuvat unohdin tietysti ottaa, mutta onneksi sain ne jälkitoimituksena ystävältäni, jonka olen onnistunut upottamaan tähän kankaiden ja ihanien kuosien loppumattomaan suohon. Onneksi, sillä ompeluterapia on aina tervetullutta.

Itselleni testailin myös samalla Summer basics kaavalla jumppapaitaa ja totesin, että tällä tehdään kaikki ensi kesän t-paidat. On niin makkaraystävällinen malli, ettei parempaa ole vielä löytynyt. Pientä viilailua kaula-aukkoon ja sitten monistukseen eri kuoseissa. Kyseinen kangas on Marimekon viskoositrikoota ja kyllähän tämä päällä oli hyvä jumppailla. 
Tässä on vielä toinen paita kummipojalle, joka syntyi tilkkulaatikoita tyhjennellessä. Selkäpuoli on samaa Marimekon tasaraitaa kuin hihassa.

Saimme viime viikolla viettää ihanaa laatulomaa perheen ja ystävien kesken. Näin arkeen palatessa toivoisin, että edes joskus meidän perheemme musta aukko voisi imaista sisäänsä vanhentuneita ruoka-artikkeleita jääkaapin uumenista, auton lattialle kasaantuneet reissuroskat ja edes muutaman turhan muovilelun tai pahvilaatikkoaskartelun. Katoaisivat vain omia aikojaan...

Viime aikojen käsityöt ovat sisältäneet paljon tätä perushommaa eli paikkaa, pidennä, kavenna ja korjaa. Keittiörättejä, kauppakassi, kodarin verhot, jokuset housunpolvet ja niin ees päin. Reissussa sain myös kutimilla vanhentuvia töitä eteenpäin, kunnes eräs pieni teräsmies teki alastulon suoraan kutimille ja lahjaksi saatu lempipuikko räsähti poikki. Oma vika.

Iloa ja aurinkoa!

3 kommenttia:

  1. T-paidan malli näyttää kerrassaan mainiolle! Huomasinkin yhtäkkiä vaatekaapissani ammottavan aukon kivojen kesäpaitojen kohdalla. :p Meillä on ollut kestotalouspaperia käytössä jo ainakin kuusi vuotta. Sinä aikana on ostettu eväitä varten yksi talouspaperipaketti. Tykkään ihan älyttömästi, tosin trikoiset kokeilut meni meillä heikon imukykynsä takia heti boikottiin. Bambujoustofrotee on parasta, sen jälkeen tulee joustofrotee ja flanelli. Makuasioita. ;)

    VastaaPoista
  2. Onpa ihanuuksia taas! Maatuskat iskivät suoraan sydämeen...täytyy varmaan laittaa itselle tilauskielto, kun vanhojakaan kankaita en ole ehtinyt ommella :)! Ja p.s.rättejä trikoopaloista = on todella oivallus, joka syntyy vasta viimeisen lapsen kohdalla....mikä ihme siinä onkin ;)....

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Tuo t-paita on kyllä todella kivan mallinen. Omaan makuuni kaula-aukko on selän puolelta liian avara, joten sitä vähän nostan seuraavaan malliin. Kiitos kovasti riepuvinkeistä. Täytyy laajentaa näistä ruoka-räkä-kuolaliinoista muihinkin kestoriepuihin... Ja todellakin, miksi näitä asioita saa aikaiseksi vasta viimeisen kohdalla. Olisi rievuille ja monelle muullekin ollut viime vuosina tarvetta. Kuolalappuja olen kaivannut joka lapselle, mutta edelleen ovat ompelematta. Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista