27.2.2014

Suuria mietteitä, pieniä ompeluksia

"Kuule äiti, kun ei se yhteiskunta niin pyöri, että täällä jotkut vaan istuu ja ompelee", totesi tässä Pikkusisko taannoin keittiön pöytään nojaillen. Naulan kantaan. Ehkä pieni pisto sydämessä ja vähän panostusta seuraavaan ruokaan ja pyykkikone pyörimään.

Ah, mikä keväinen väriläiskä onkaan tämä Royal-tuotteen niittytrikoo! Tilasin sitä puoli metriä Pienimmän bodyyn ja onnistuin saamaan kankaasta aikaan lisäksi 86 senttisen mekon. Aika hyvin mielestäni. Ei jäänyt kummituksia kaappiin.

Seuraavat ompelukset tein ystävälle ja ne olivat oikein mieleisiä projekteja. Kahdet merinovillalapaset, joissa sisällä merinovillaa interlockina ja tuubihuivi. Lisäksi paita ja huppari koossa 140cm. Paidan skootterikangas on Royal-tuotteelta ja siinä on todella kivan värinen pohja. Huppariin leikkelin Jopo-kankaan loput, harmaat Kvkn joustocollaria ja raitakangas myös Kestovaippakaupasta. Kuvissa esiintyvä nuori nainen on minulle täysin tuntematon, sillä esikoiseni ei halunnut nimeään yhdistettävän poikien vaatteisiin. Paitojen nykyinen omistaja taas on unelmavävyainesta.
Isosiskolle ompelin toiveiden mukaisen paidan sivutaskuilla ja selkään lisäsin Ommellinen-blogin ohjeella rusetin. Kurkatkaapa linkistä hyvät ompeluohjeet! Ehkä näitä tulee vielä ommeltua muuallekin, on mukavan näköinen piristys peruspaitaan. Toistaiseksi neiti ei ole jäänyt rusetista jumiin oven kahvaan, mutta täytyy harsia vähän kiinni, jos näin pääsee käymään.

Ei se yhteiskunta bloggaillenkaan pyöri, joten hihat heilumaan ja nurkkia oikoseksi vielä ennen nukkumaan menoa. Tai sitten vaan sohvalle vetämään henkeä. Leppoisaa lähestyvää viikonloppua, pidetään pallo pyörimässä! Kiitos vierailusta!

2 kommenttia: