12.3.2013

Tovi on vierähtänyt

Back in business! En suinkaan haavoittunut pysyvästi ompelukoneen yliajossa eikä kuvanjulkaisuongelmakaan ollut pysyvää sorttia. Olen vain ollut pitkällä luomistauolla. Tauko tuntuu tehneen hyvää ajatuselimille, sillä nyt virtaa jälleen ideoita ja intoakin ompeluun löytyy. Kangaspinoja olen tuohon työpöydälle kasvatellut, joten joskohan se konekin tuolta tomun keskeltä joku päivä löytyisi. Kovin ovat rouvan tilaamat kankaat kesäisiä ja keltaisia, mutta kyllähän se vesi välillä jo on näilläkin leveyksillä räystäiltä tippunut. Kiitos teille kaikille, jotka olette jaksaneet sinnikkäästi käydä täällä kurkkimassa!

Koska mitään uutta ei ole syntynyt, aloitetaan nyt ensin kaiken vanhan keräilystä koneelta, jotta tulevat raukat arkistoitua tänne blogihistoriaan. Tässä yhdelle ihanalle pienelle ihmiselle lahjaksi lähtenyt sydänsetti, housut velourista, ruokalappu Finlaysonin kernistä ja sydänsukat seiskaveikkaa.

Konemiehelle ompelin mieleisen paidan. Sittemmin villi-ihmisen ulkonäkö on hiusten puolesta siistiytynyt ja puhe on ruvennut pulppuamaan. Uudet kyläilyfarmarit alkaisivat olla ajankohtaiset, sillä mittaakin miehelle kertyy huimaa vauhtia. Sienitakki syntyi Isosiskolle tarkasta tilauksesta. Vetoketjun ompelukin sujui ihan mukavasti, kun keskiosaan ommeltiin trikoon sijasta tukevaa collegea. En vain hoksannut ommella vetoketjua vuorikankaan väliin kauluksen kohdalta ja niinpä se jäi tylsästi näkymään sisäpuolelta. Käyttäjää tällaiset pienet kauneusvirheet eivät ole haitanneet, sillä takki vain käväisee välillä pesukoneessa.Jopas suli lumi nopeasti... Tässä vielä arkistoinnin vuoksi kuvia kaulureista, vauvan lapasista ja housuista, joita tuli tuossa taannoin ommeltua. Seuraavassa päivityksessä sitten vielä paitaosastoa ja sen jälkeen paluu päiväjärjestykseen ja nykyhetkeen.
"Äiti sitten kun taas ompelet, teethän mulle heti"-lista on huiman pitkä. Syntymäpäivälahjoja, kevättakkeja, legginssejä, peruspaitoja, kesävarustusta, päiväpeittoa, tilkkupeittoa ja vaikka mitä. Hengästyttää suorastaan, mutta täytyy aloittaa koneiden etsinnästä ja kaavojen piirtelystä...jahka nämä ihanat keväiset hiihtokelit jättävät moiselle aikaa.

Kiitos käynnistä ja leppoisaa maaliskuista tiistai-iltaa sinulle!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa että olet palannut, jo sua on kaivattukkin. Kadonnut ruokalappukin sitten löytyi. :)
    Mielenkiinnolla odotan mitä kaikkee ihanaa alkaa valmistumaan kun saat viitos vaihteen silmää .

    VastaaPoista
  2. Jee! Mä olen tasaisesti käynyt Kaikulaa kurkkimassa, myös täällä maapallon toisella puolella :)

    VastaaPoista