13.8.2012

Morsiusneito

Kauniina heinäkuisena lauantaina tepasteli jännittynyt kolmikko morsiustyttöjä pitkin kirkon käytävää. Vanhin oli ilmoittanut tomerasti haluavansa mekon kaupasta, mutta niin vain kävi, ettei sopivaa löytynyt ja viime tinkaan äiti ommella pyöräytti kevään Ottobresta juhlamekon. Sopiva kermanvärinen kirjailtu kangas löytyi paikallisesta kangaskaupasta ja niinpä saatiin morsiusneito valmiiksi tehtävään vaikka pieni kiire tulikin. Mekko on kokonaan vuoritettu ja yläosassa on lisäksi tukikangas kauttaaltaan. Olkaimet oli mallissa tehty yksinkertaisesta kankaasta ja rullapäärmätty reunoistaan. Meillä ei rullapäärmäillä, joten kangasta on vähän reilummin ja se on ommeltu "putkilona" paikalleen. Kankaan kaunis väri ja kirjailu ei oikein pääse kuvissa oikeuksiinsa, mutta näillä mennään tänään.Hyvin heiluivat helmat... Pitkästi on taas tullut taukoa päivittelyssä, mutta toki täällä on aina välillä kone hurraillut ja puikot kilisseet. Trikoopläjäys on kesän ajalta tulossa, mutta odottaa kuvausta ja päivittelyä. Viimeisimpänä valmistui tämä haalari ristiäislahjaksi tädin pienelle nuppuselle. Kangas sitä ihanaa Metsolan pallojoustista ja kaava oma. Vetoketjuun kokeilin uusimman Ottobren jumpsuitin mukaista resorireunaa. Siitä tuli kyllä siistimmän näköinen ja kiva tehoste. Resorit on käännetty kaksinkerroin, joten niistä tulee lisää kasvuvaraa.

Viilenevät illat saavat aikaan pakonomaisen villalankojen pyörittelyn ja suunnittelun. Mistähän aloittaisi, sillä ainakin villasukkien rintamalla olisi työnsarkaa. Keltainen kelokin odottaa muuttumista villatakiksi Pikkuveljelle, mutta katsellaan mihin aika tässä arjen hyörinässä riittää.

Ipanapa laulaa meillä autossa kiireisestä hiirestä... "en meinaa ennättää leijaani mä lennättää, enkä ehtiä haravoimaan lehtiä, en meinaa joutaa järven yli soutaa, ehdi en lauloi hiiri kiireinen..." Miten kuulostaakin niin tutulta? Mukavaa alkanutta viikkoa ja kiitos piipahduksesta Kaikulassa!

3 kommenttia:

 1. Kauniita!
  Ja miten kaunis morsiusneito.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis ja ihanat poseeraukset!

  VastaaPoista
 3. Vähän myöhässä näiden mun kommentien kanssa kun kummasti jää nämä blogit. Nyt vasta luen kuukausi sitten tehtyjä plokkauksia :)

  Tämä haalari on aivan loistava. Joka päivä ollut käytössä!! Iso kiitos siitä... Terkut sinne kaikille!

  VastaaPoista