13.4.2012

Kevätralli

Tänään on huristeltu kevätrallia monta metriä. Ostin talvella Marimekon löytöpaloista kyseistä autokangasta ja tänään sain kokonaiset viisi metriä valmiiksi tuotoksiksi. Tärkein ompelus oli kummipojan huomisille syntymäpäiville valmistunut kevättakki noin kokoa 98cm. Sisävuorena on kirkkaan vihreää fleegeä ja tällä kertaa onnistuin saamaan vetoketjunkin ihan säällisesti paikoilleen. Hihoihin laitoin resorit, jos vaikka mahtuisi vielä syksylläkin.


Jatkoin huristelua ompelemalla Pikkuveljelle isompaan peittoon pussilakanan ja tyynyliinan, jos äiti päästää kainalokanasensa joskus isojen poikien sänkyyn nukkumaan. Tarkoituksenani oli jättää loppu kangas vielä odottamaan inspiraatiota, mutta muutinkin mieleni. Pieni gepardini nimittäin kiipesi pöydälle kankaan päälle makaamaan ja osoitti vuorollaan jokaista autoa onnellisesti päristen. Totesin autokankaan hetken olevan juuri nyt ja leikkasin lopusta kankaasta kärryissä jalkapeittona olleeseen villapeittoon suojapussin. Nyt piisaa autoja pojalle.


Ikävä kyllä kevätrallia on vielä edessäkin. Mitään en näinä kurapäivinä toivo hartaammin kuin kuraeteistä ja kuivauskaappia. Tänäänkin ulkoilun jälkeen käveli sisään kaksi lähinnä enduro-kuljettajaa muistuttavaa tyyppiä, joskin vain noin metrin mittaista. Rentouttavaa viikonloppua kelistä huolimatta!

8 kommenttia:

 1. Mahtavat auto-ompelukset!!! Minä kauhistelen että kuravellia tuo ensi vuonna sisään neljä mukulaa + koira, nautin vielä tänä vuonna että pienin sylissä...

  VastaaPoista
 2. Tosi mahtavia! Ihana takki ja tuollainen auto-päiväpeite kelpais meilläkin. :)

  VastaaPoista
 3. Ihania ompeluksia, aivan upea tuo takki!!!

  VastaaPoista
 4. Etureunojen kuvioiden kohdistus näyttää veikeältä! Tulee mieleen Riemukupla, joka katkesi kahtia. :) Jaan kura-ahdistuksen täysin. Meillä on käytössä köyhän miehen kuraeteinen eli pesen kuraiset lapset ulkona kastelukannun avulla.

  VastaaPoista
 5. Ihania olet taas tehnyt!! :) ...jokohan minäkin uskaltautuisin tuohon takin tekoon... onko tuonkin pohjana jokin Ottobren kaava?

  VastaaPoista
 6. Takin Onnellinen omistaja sanoi jälleen: Hiano!
  Takin onnellisen omistajan äiti sai ihan liikutuksen kyyneileitä tästä, kaikesta,takista, kankaasta, ystävyydestä.
  Kiitos.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista! Tämä mun vastailu on aina noin kaksi viikkoa myöhässä.

  Saanuska: Takin kaavana käytin tällä kertaa Ottobre 6/11 Reindeer safaria. Siihen käy ihan mikä tahansa takkikaava tai kaavan voi hahmotella isohkosta suorahelmaisesta paidastakin. Piirsin kaavaa jäljentäessäni vain huppuun tuon hiipan, joka voisi olla vieläkin suipompi. Ei kun innolla vaan kokeilemaan, pirauta jos tarvitset lisäneuvoja!

  Ihana kastelukannuidea Elviira!

  VastaaPoista