4.2.2011

Selkäsärynkin uhalla

Jokin pakottava tarve on saada keskeneräiset, pöydillä lojuvat projektit valmiiksi. Tällaisina päivinä en edes ehtisi synnyttämään...Selkäsärky kyllä on mahtava ja pakottaa loppuillaksi vaakatasoon, mutta taas on jotain valmiina.
Eilen sain valmiiksi jo edellisessä päivityksessä vilahtaneen keväthuivin. Ohjeen olen saanut aikoja sitten ystävältä, eikä sen tarkempia koordinaatteja ole tiedossa. Alkuperäisessä ohjeessa se oli toteutettu ohuemmasta ja vähemmän pörröisestä langasta runsain hapsutuksin. Hyvinpä tuo toimi tälläkin langalla. Väri vain jää valkoisessa talvipäivässä valjuksi.


Ja sitten niitä hartaasti odotettuja ompeluksia. Heinähatulle ruskeasta pilvivelourista tunika 110cm, kaava "teekannutunika" Ottobre. Vaativa esikoiseni kelpuutti paidan vasta kaikkien saumojen uudelleenompelun ja helman nelinkertaisen kavennuksen jälkeen. Vilttitossulla ei ole kapeiden vaatteiden pakkomiellettä, joten hänen tunikansa helma hulmuaa, kuten mallissakin. Kankaana pilvitrikoo, koko 98cm ja molemmat kankaat Myllymuksuilta.


Tunikoiden lisäksi pinossa odotti leikattuna kaksi paitaa lahjaksi pienille rakkahille poikalapsille.
Apinakangas Myllymuksuilta, autokangas paikallisesta kangaskaupasta ja mallina raglan-hihainen "papana" Ottobre 4/2010. Toinen samanlainen apina-papana lähti jo joulupukin mukaan kummipojalle, kaikki 80cm.

4 kommenttia:

 1. Paikallinen kangaskauppa jaksaa yllättää! Pitäisi varmaan lähteä sinnepäin kyläilemään seuraavan kerran arkipäivänä, niin pääsee vähän penkomaan taas kangaskaaoksen uumenista löytyviä aarteita. Huivista tuli kaunis ja keväisen värinen. Ohje oli muuten jonkin vyötteen kääntöpuolelta, mutten enää muista minkä. :)

  Maria

  VastaaPoista
 2. Apinapaita on ihana.Kiitos siitä vielä. Se on nyt meidän suosikkivaate:)
  Terveisiä Töölöstä!
  p.s tosi kiva blogi! ja ihania juttuja täynnä..

  VastaaPoista
 3. Apinapaita on ihan paras. Viikonloppuna taas se päällä käyiin hienostelemassa ihmisten ilmoilla. Malli on hyvä ja kangas tosi laadukasta. Eli huippu niinkuin paidan tekijäkin. Kiitos.
  T. kummilapsiapinan äiti

  VastaaPoista
 4. Meidän postilaatikosta löytyi ihana yllätys! Tuo autopaita. Kiitos tuhannesti! T: Kummipoika

  VastaaPoista