2.3.2015

Onnellisesti jumissa

Iloista maaliskuuta! Viimeksi näin pitkä tauko on ollut, kun oksensin tuota meidän nuorimmaista useamman kuukauden, mutta ei, en ole raskaana vaan jumissa. Onnellisesti jumissa tässä arjen vauhtipyörässä, jossa ei mihinkään ylimääräiseen riitä aikaa.

Laskin juuri, että ompelin joulun alla 3 miesten paitaa, 4 tunikaa, 4 hupparia, 3 leggarit, 4 housut, 7 kauluria ja yhden tilkkupeiton. Siitäkin aiheutui jonkinlaista ompelujuntturaa ja kaikki on jäänyt päivittämättä. Pitkin talvea on kyllä valmistunut monenlaista, lähinnä vain arkitarpeellista. Luovuutta ei ole tarvinnut käyttää, kunhan on pikaisesti löytynyt uutta perusvaatetta perikunnalle. Myös kutonut olen, josta todistusaineistona kuvat vanhimpien neitien uusista myssyistä ja baktus-huiveista.Keltainen pipo on Isoveljeä ja toinen Jannea, molemmat on vuoritettu trikoolla ja omilla ohjeilla tikuteltu. Baktus-huiviin pidennetyin silmukoin löytyy ohje Kerällä-kirjasta, lankana molemmissa jotakin merinovillaa. Nämä olivat ensimmäiset baktus-huivini ja niin on mukava neulottava, että kolmas on jo puikoilla.

Muutama kuva niistä perikunnan arkitarpeellisuuksista, mukana pari lahjaakin, paitoja ja markiisikankaisia yleiskasseja harrastuskäyttöön. Siellä täällä räpsittyjä kuvia, joissa parissa näkyy vielä keskitalven sinisyys. Nyt on onneksi jo suunta kohti valoa ja sekös ilahduttaa mieltä.

Mieltä ilahduttaa tänään erityisesti myös remontin eteneminen kohti pintavaihetta. Neljättä viikkoa eletään kaaoksen keskellä ja nyt alkaa loppu häämöttää. Projekti ei ole ollut pieni, sillä ulkoseinää on siirretty, mutta näin ollaan saamassa kaksi huonetta lisää. Toisesta tulee isojen tyttöjen oma valtakunta ja näillä näkymin tämä rouva on saamassa toisesta ompeluhuoneen. Tähän muutokseen suhtaudun viileän innostuneesti, sillä tiedän minkä työn takana käsityöelämäni siirto on. Kaappitilaa tulee olemaan vähemmän, mutta luonnonvaloa näihin huoneisiin riittää, mikä on vallan mainio juttu.

Loppuun vielä kuva siskontytön päiväpeitosta sekä olkkariin ompelemistani koristetyynyistä, joiden kankaat kaikki Kodin ykkösestä. Pientä keltaista piristystä hankien keskelle.


Meillä ei oikeasti näytä tältä, vaan tämä on ainoa kaaokseton saareke koko talossa. Muualla vallitsee arkielämä, purkamattomat kassit, viikkaamattomat pyykit ja märät talvihaalarit, parittomat rukkaset ja remonttikaaos, puoliksi syötyjä banaaneja ja leikeltyjä pahvilaatikoita...

Onnellinen jumi tuntuu tällä hetkellä pään lisäksi kehon joka lihaksessa, sillä hyvä urheiluputki on saanut jatkua koko talven. Siitä olen erittäin kiitollinen. Toivon oikein mukavaa maaliskuun alkua juuri sinulle! Aurinkoa!

3 kommenttia:

 1. Ihania neuloksia ja kasseja! Näistähän saa inspiraation :)

  Ikävä on teitä! Terveisiä etenkin pienimmälle muruselle <3

  T. Ikaalisten jumittajat

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihanat pipot ja huivit! Ja nuo ompelemasi kassit on myös aivan mahtavia :) Ahkera olet ollut! Niin jumittaa täälläkin. On mukamas niin paljon kaikkea, ettei jaksa olla luova. Joskus näin ja eiköhän se kässämojokin sieltä taas palaa :) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Heippa. Kokeilen puhelimella kommentointia.
  Monta juttua nuista on tullut meille, olet meidän hoviompelija :)
  Vaatteet on käytössä mukavia, lemppareita lapsilla. Sekä kivannäköisiä.
  Ja mitä kaikkea sitä paininjalan alta tuleekaan vielä ja millä tahdilla kun on rouvalla uusi ompeluhuone.
  T: Ruustinna

  VastaaPoista