1.12.2014

Nakkirakki

Löysin tässä taannoin mahtavasta Pizzicato-blogista huovutettujen villatöppösten ohjeen. (täällä) Keskeneräisiä töitä kun ei silloin lainehtinut vastaan tusinaa enempää, oli hyvä aika kaivella huopasten jämät kaapista ja neuloa töppöset. Nämä on tehty niistä jämistä, mitä löytyi, eivätkä esteettisesti hivele näköaistia, mutta olen kokeiluun tyytyväinen. Tein nämä ohjeesta poiketen kaksinkertaisella langalla ja jonkun verran suurempana. Ajatuksena oli saada "vauvalle" unitöppöset vaunuihin. Kaksi kertaa huovutin tossut ja niistä tuli lähes yhtä paksut kuin Lahtiset. Varret kudoin seiskaveikasta, alaspäin leveneväksi. Silmät on huovutettu jälkeenpäin. Vähän jäi ilme tuimaksi, mutta koska viimeinen neula katkesi, tuli näistä koekappaleista valmiit juuri sillä hetkellä.

Lapset nimesivät nämä Nakkirakki-tossuiksi ja sellaisethan ne ovat. Tämä oli hyvä kokeilu, nyt on ihan toimiva tossunmalli olemassa. Kiitos Pizzicato-blogiin!

Tossujen omistaja hihkuu onnea ja kantelee Nakkirakkejaan ympäri huushollia. Niillä on ihana luistella, kun pohjat eivät pidä hetkeäkään liukkaalla lattialla. Hyvää tasapainoharjoittelua, kunhan on kaveri vieressä.

Isosiskot tekivät luonnollisesti heti omat tilauksensa. Heille myös huopatossut... Joutuuko tässä tosiaan lankaostoksille? Entä ne tusina muuta ompelusta ja neuletta...

Mukavaa joulukuuta sinulle!


8 kommenttia:

 1. Suloiset <3. Itse en jaksaisi näpertää.

  VastaaPoista
 2. Voi mitkä ihanat!! No niin ovat kyllä Nakkirakin näköiset :) Valtavan ihanat tossut sai teidän pieni. Tosi kiva, että ohjeella on käyttöä. Tunnelmallista joulukuuta <3

  VastaaPoista
 3. Nämä on todella mahtavat tossut! Ihanat nakkirakit :). Mukavaa joulukuun alkua!

  VastaaPoista
 4. Lämmin kiitos kommenteista! Olen harkinnut, pitäisikö pohjiin laittaa sitä liukuesteainetta, niin voisi sisälläkin tepastella. Vai voisiko tällaisiin lastenhuopatossuihin saada suutarilla kiinni kumipohjat?

  VastaaPoista
 5. Oot mieletön! Nää on ehkä kaikista Kaikulasta putkahtaneista tuotoksista lempparein ikuna. <3

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Hei, oliko sulla paljon silmukoita näissä ja minkä kokoiset tuli? Haluan tehdä 1v3kk ikäiselle tosi lämpimät ja mietin nyt että jos tekisi tuplalangalla huopasesta. Mutta paljonko silmukoita missäkin vaiheessa ja miten huovuttaminen?

  VastaaPoista