12.9.2014

Metsästyskausi

Metsästyskausi lähestyy. Ompelin Isännän hirvikiväärille uuden pussin, kun nuo maastokuvioiset on jo niin nähty...

Ei vaineen, tämä on kanteleen kuljetusnyssäkkä ja jopa ihan onnistunut prototyyppi. Pikkusisko on jo pari vuotta sitten kesämuskarissa ihastunut kanteleeseen ja niinpä asiasta on puhuttu siitä asti viikottain. Taitava isäni teki neidille syntymäpäivälahjaksi oman kanteleen ja tänään koitti se odotettu päivä, kun soittotunnit alkoivat. Kanteleelta puuttui kantokassi, joten äitipä sellaisen ompeli. Kassin päällinen ja sisus ovat vahvaa puuvillakangasta ja välissä on vanulevy. Sisällä on tasku viritystapille ja varakielille. Tänään toteutui pienen ihmisen suuri unelma ja kauniistihan tuo pari soi.Isosisko on saanut lisää arkivaatetta itse valitsemistaan kankaista ja tietysti täsmälleen toiveiden mukaisia. Ensimmäinen huppari on Noshin kankaasta omalla sovelluksella ja jälkimmäinen Ottobren Dinosaur reilusti kavennettuna. Keltainen resoreissa on Metsolan alesta ostettua "raidallista" trikoota. Toimii mukavasti ja antaa vähän lisää näköä tavalliseen resoriin verrattuna.
Pikkuveljelle ompelin Siiristä ja Myyrystä suuren suosion saaneen Dinosaur-hupparin isolla kengurutaskulla, aarteiden kuljetusta varten. Heti aamuisen kerhon jälkeen Ukko meinasi karata uudella paidalla "miesten hommiin". Äiti on tylsä ja haluaisi edes joitain vaatteita säilyttää ns. kerhokunnossa. Herra kun vetää kumpparit jalkaan, työhanskat käteen ja painuu hommiin heti kun silmä välttää. Vaatteet rasvassa, öljyssä ja ties missä, niin kuin isoillakin. Tämä joustocollege on luonnossa valtavan hyvän värinen. Harmi, että kuva vääristää, ripaus oikeaa sävyä näkyy alemmassa kuvassa.Herkuttelen ajatuksella muutamasta ikääntyneemmästä hirvimiehestä makkaranuotiolla, kun Tohvelisankari päräyttäisi paikalle kivääri Polka dots-kassissa. Saattaisi joku "pahoittaa mielensä", kuten eräässä mainiossa elokuvassa.

Kiitos vierailustasi Kaikulassa! Leppoisaa viikonlopun odotusta ja aurinkoa itse kullekin!

1 kommentti:

  1. Hyvännäköisiä huppareita, täytyykin katsoa uudella silmällä tuota dinosauruskaavaa. Hahaa, polka dots-kassi ois tosi hyvää vaihtelua niille perinteisille kivääripusseille :-D

    VastaaPoista