12.4.2014

Ompelukielto

Olen ompelukiellossa. Kuulemma. Näin siihen asti, kun alkaa Insinöörille ilmaantua lenkki- ja treenipipoja. Niitä on koko talvi kyselty, mutta mikä siinä mättää ettei tahdo perustylsien tummien pipojen ompeluun olla minkäänlaista virtaa. Kai sitä pitäisi kullalle pari pipoa surauttaa, ettei pää palellu pelatessa.

Uusi aluevaltaukseni on huivit ja niitä onkin ihan huippuhauska ommella. Tämän tildakankaisen hempeän huivin ompelin ystävälleni. Pähkittiin porukalla kankaita ja lopputuloksesta tulikin tosi herkullinen. Jujuna on se, että ylälaidassa on n. 15 cm kaitale vaaleanpunaista kangasta, joka näkyy hauskasti noissa huivin hiipoissa, kun se on pyöräytetty kaulalle. Frillan kangas on löytö Ek:n palalaarista. Onnistuin ompelemaan kaikki saumat "pussiin", joten takapuolikin on huoliteltu. Näitä tulee ihan varmasti ommeltua lisää, värejä on niin ihana valikoida ja sommitella.
Majapuun joutsenneuloksesta kokeilin samaiselle ystävälle paitaa Marimekon luottopaidan pohjalta. Neulos ei tietenkään laskeudu, joten helmaan lisättiin resori ja niinpä paidasta tulikin ihan eri tyylinen. Kaveriksi trikoinen tuubihuivi paitaan sopivilla beigeillä polvekenauhoilla. Samaa kaavaa käyttäen ompelin itselleni tämän vinoraitaisen trikoopaidan, jossa paidan muoto pääsee paremmin oikeuksiinsa. Kiva malli, ei jää viimeiseksi. Kangas on triteksin palalaarista ja hintaa paidalle jäi noin 1,63€.Assistentin kanssa ollaan myös oltu ahkerina ja tehty iskälle paita migreeni-neuloksesta. Tämä ei ikävä kyllä kelpaa piposta. Zigzagit sekä hihojen joustocolleget ovat Majapuulta. Resorien ja nauhan värin sai päättää assistentti, vaihtoehtoina oranssi, turkoosi ja vihreä. Hän päätyi vihreään. Olen etsinyt huppareita varten näitä värillisiä leveitä tennarin nauhoja. Täällä maalla niitä ei ole tarjolla, kaupungissa kiertelin ja halvimmat löytyvät Budget Sportista, hintaan 1.90€/pkt. Urheilukaupoissa näytti hintahaitari olevan 5.50€ alkaen, joten napattiin samantien vähän joka väriä varastoon. Assistentti poimi uskollisesti joka nuppineulan ja oli koneella ompeluapuna. Tuli hyvä paita ja iskä oli tyytyväinen. Vaihteeksi pystykaulus, muuten kaava sama kuin jopohupparissa, joka on päällä aina kun ei ole pesussa.Pikkuveljelle Majapuun tiikeriä, räyh! Kuva on otettu juuri, ennen kuin mustikkajugurttia valui vanana tiikerien kuonolle. Tulipa ikuistettua kerrankin itse toiminnassa.
Loppuun vielä arkistoon kuva pupu-piposta. Pipoja on siis urakoitu lapsille ja lasten kavereille lahjoiksi jokseenkin iso läjä. Nyt pitää tarttua toimeen ja ommella pari pipoa Insinöörille. Jos niihinkin voisi tehdä pupuja, olisi intoa enemmän. Mikä jottei...
Leppoisaa viikonloppua! Täällä luvassa huushollin raivausta, teatteria, urheilua ja taas huushollin raivausta...

1 kommentti: