13.1.2014

Pienille tytöille

Onnenapiloita, opin omenoita, ystävyyttä, leikkiä, jalkapalloa, tähtiä oppaaaksi ja poutapilviä pienen ihmisen elämään ompelin kastelahjan muodossa. Isosisko painoi leimasimella pieniä laulunpätkiä ja neidin syntymätiedot, jotka kulkevat nyt peiton mukana. Peittoon valikoitui itselle mieleiset värit, mutta on niissä isälle ja kummisedälle myös jotain tuttua. Sisällä peitossa on ohut vanulevy ja tausta on Metsolan keltaista joustofroteeta. Tämän sai siis kuudes kummilapsemme. Ihania pieniä sydämenlapsia koko katras!


Raikasta, mehukasta ja värikylläistä appelsiinia olen saanut ommella kahdessa värissä. Oma pikkusiskoni sai raglanpaidan kauluksella. Laitoin muuten tylsähköön peruspaitaan yksityiskohdaksi valkoisen tampin kaulukseen ja siitä tuli aika metka. Joululahjan ideana oli se, että sekä kuosin suunnittelu että paidan toteutus on kotoisin omasta perhekunnasta. Ainakin jää hauska muisto, mutta luulenpa että pääsee käyttöönkin.

Pinkistä velourista sai Pienimmäinen haalarin. Messuilta tarttui syksyllä vahingossa juuri appelsiinien väristä resoria, mikä olikin riemukas yllätys. Haalari tulee tarpeeseen, nyt kun pakkanen tuntuu lattioilla. Vielä kun sitä sinistä velouria saisin...
Tilkuista ompelin pari bodya Nyytikäiselle. Nämä ovat odottaneet neppareita jo pari viikkoa, mutta onneksi mahtuvat vielä hyvin.

Tässä saavat samalla ensiesittelynsä uudet ompelumerkit, jotka tilasin 3exter nimisestä verkkokaupasta Ruotsista. Onnistumisen tunne oli huima, kun sain tilattua kahdenmallisia merkkejä sähköpostilla käydyn kirjeenvaihdon välityksellä ja vielä ruotsiksi. Viimeksi kymmenen vuotta sitten on yliopistolla tullut virkamiesruotsin kurssi kahlattua, mutta niin kieli vaan muistin syövereistä löytyi. Parasta on tietysti se, että merkit ovat juuri sellaisia kuin olin ajatellut! Palvelu oli erittäin ystävällistä ja merkit tulivat alle 20 arkipäivässä. Joten tilatkaapas tuolta, voin suositella.Pienin sai myös Ottobren panda-kaavalla ommellun hupparin ja tiikerihousut aivan ihanasta Muru-neuloksesta. Kangas karjahteli Tampereen messuilla niin kutsuvasti, että lähti mukaan. Mitäköhän siitä lopusta vielä tulisi?

Yksi tädin pienistä on kovasti ihastunut kissoihin ja niinpä mukaan tarttui Mussukoilta kissavelouria. Kaavoina oli taas panda-huppari muokattuna sekä tiikeri Ottobresta. Mussukoiden alesta tarttui mukaan monenlaista muutakin. Halvemmalla kun saa, tahtoo lähteä lapasesta. Lopusta velourista sai 86 cm tunikan. Sillekin on jo tiedossa pieni omistaja.
On ne hienoja! Vielä kun muistaisi käyttää noita taitettuja, eikä huristelisi saumoja umpeen.

Näihin päivityksiin menee nykyään puoli päivää tässä muiden toimien ohella. Jospa yrittäisi päivitellä vähän useammin. Olisiko se yksi ryhdistäytyneen ompelijan tavoitteista? Tänä vuonna ajattelin myös kokeilla montaa uutta juttua, taskujen tekoa, nappilistaa sun muuta. Tahtoo tässä arjen hulinassa jäädä ompelukset peruspertsaksi, kun tarvitaan nopeasti valmista ja asiakas seisoo parhaassa tapauksessa vieressä odottamassa, milloin on valmista. Tai painaa itse kaasua...

Rapsakkaa pakkasviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Ihanat ovat nuo uudet merkkisi. Mä oikein ihmettelen että missä välissä sä kaiken saat aikaan, melkoinen supernainen.

  Mä vaan tylsästi neulon ja muistan kuvata tuotokset ennen luovutusta, not, enkä sitten viitsi kuvattomia polkata.

  Olen luvannut ryhdistäytyä, mutta aikataulusta en tiedä koska, ehkä sit kun illat pidentyy.

  VastaaPoista
 2. ihania nuo pienet vaatteet!!! (ja tietenkin vaatteiden sisällä olevat aarteet) Ja kuinka kivaa saakaan tilkuista aikaan ;)

  VastaaPoista
 3. Tuo vihree paita on hieno ja ihan livenäkin kävin sitä ihailemassa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Kangas on kyllä hyvän värinen. Kevään vihreä..

  VastaaPoista