4.12.2013

Sillä sipuli

Tsadaa! Vihdoinkin kuvat itselle ommelluista paidoista. Esikoinen kuvaili ja joka välissä piti käydä sisällä hämmentämässä spagettia ja jauhelihakastiketta, kuten aina suurissa muotikuvauksissa. Ensimmäisenä tuli viimeisteltyä jo viime päivityksessä esitelty joustofroteinen "kauluskukkanen".

Sen jälkeen estradille eli autokatoksen seinälle pääsi surullisen kuuluisa Onion 2035. Olen katsellut kauan ja kaihoten taitavien ihmisten kyseisellä kaavalla ompelemia tunikoita. Vihdoin pääsin kokeilemaan kaavaa. Ei tullut meistä kavereita, kuten seuraavasta kuvasta huomaa. Kangasta leikatessa pienensin heti kaula-aukkoa ja lyhensin helmaa. Ei tullut hyvää, vaan yöpaita. Laitoin hihoihin pitkät resorit. Ei tullut hyvää. Ompelin helmaan kireämmän kaitaleen. Ei edelleenkään hyvä. Lyhensin helmaa kaitaleen yläpuolelta 15cm, jolloin paidasta tuli lantiopituinen. Nyt on hyvä, muttei enää Onion.
Kokeilujen jälkeen löytyi sitten se huippukaava. Pohjana paidassa on syksyn Ottobre womanin Autumn mood. Hihoihin ompelin kaksinkertaiset "resorit" ja lisäsin korkean kauluksen. Jotenkin nämä kaulukselliset tuntuvat omilta. Sammalpolku pääsi äidin vaatteisiin kahdessa ihanassa värissä, sillä tytöt eivät kankaaseen ihastuneet. Hyvä niin, sillä vallan tämä harmaa on aivan huippu.Kun hyvän löytää, ei kannata vaihtaa! Samalla kaavalla myös tämä keltaraidallinen paita. Kangas on Triteksiltä suunnilleen viiden euron metrihinnalla, joten mukavan huokea tuli tästä. Väri on ihana!

Kuvauspalkaksi oli tietysti spagettia ja jauhelihakastiketta! Ihmettelen, ettei hommat tahdo kiinnostaa. Seuraavassa päivityksessä sitten kastelahjaa ja ehkä jo jotain jouluista, jos uskaltaisi paljastaa... Tunnelmallista itsenäisyyspäivää!

2 kommenttia:

  1. Upeita kankaita ja upeita luomuksia; kauluskukkanen varsinkin minun makuun! :)

    VastaaPoista
  2. Jänne ettei nuo kuvaajat lämpene noin hyvälle palkalle. Ihanan pirteä tuo keltaraidallinen paita. Ja muutkin on ihan kun sinulle tehtyjä. Ai niin mutta niinhän ne onkin. ;)

    VastaaPoista