16.8.2013

Trikoosetti ja makuupussi

Kestovaippakaupan raitatrikoosta ompelin Isosiskolle toiveiden mukaisen tunikan. Kaavan piirtelin  kohta puhkikulutetusta vanhasta raitapaidasta. Tunikan kaveriksi tarvittiin legginssit ja ne on ommeltu Hopsis-kaavalla Ottobresta. Kummitädin oivasta syntymäpäivälahjasta onkin syntynyt jo kahdet legginssit pitkillä lahkeilla ja kolmannet ovat tilauslistalla. Näistä tuli kerralla tytön lempparit!







Perheen neljännelle ei enää otettu äitiyspakkausta, vaikka olinkin päättänyt kerätä kaikille lapsille muistoksi oman syntymävuotensa toppapuvun härpäkkeineen sekä makuupussin. Ostin "vikavekaralle" pari vuotta vanhan pussin kirpparilta ja päällystin sen taannoin Keskiseltä ostamallani pöllökankaalla. Vähän piti mietiskellä toteutusta, mutta päädyin vetoketjujen purkamisen sijaan ompelemaan päällisen suoraan vanhan päälle. Vaati vähän tihrustusta ja tarkkaa ompelua, jotta vetoketju kulkee kunnolla, mutta hyvin onnistui näinkin. Tästä tuli kyllä suloinen kuin karamelli!






Tänään kävin jälleen vanhojen kankaiden sekä tilkkujen kimppuun. Jonkun sortin terapian tarpeesta kertoo, että tätä kangaskaapin ja pään tuuletusta pitää aina aika ajoin harrastaa... Kasasin seitsemän trikoopaitaa ja nyt ne odottavat kokoamista kera resoreiden. Odotellaan siis seuraavaa sadepäivää ja urakoidaan sitten. Mukavaa viikonloppua!

3 kommenttia: