19.6.2013

Lätsiä ja tilkkupeitto

Puuvillalätsät tytöille ja lippis Pikkuveljelle ovat olleet tilauslistalla jo pitkään. Vihdoinkin ovat valmiina ja jopa onnistuivat mukavasti näin ensiversioiksi. Tyttöjen lätsissä on takana kuminauhaa, joten hattu jää mukavasti pussille. Kaikki on koottu viidestä kaitaleesta ja vuoritettu puuvillakankaalla. Kaavat on piirretty tunteella ja ompeluohjeet antoi ystävä lenkillä.

Kuvissa näkyvät myös Pikkuveljen shortsit Metsolan joustofroteesta. Näitä ompelin heti kahdet, joten on varapöksyt valmiina. Tahtoo näissä kesäriennoissa noita vaatekertoja kulua.Sain vihdoin myös kantattua Pikkuveljen tilkkupeiton. Päälliset trikoota, sisällä ohut vanu ja taustana halpis joustofroteeta Triteksin palalaarista. Tähän voi pieni uimari käpertyä päivän jälkeen...


 Lopuksi vielä kuvat Pikkusiskon hellemekosta ja naapurin nuorimmaiselle ommellusta papana-paidasta.

Meillä on ollut niin vauhdikas alkukesä, että rouva kärsii jo turnausväsymyksestä. Voiton puolella kuitenkin aletaan jo olla! Sauna, kodinhoito- ja pesuhuone remontti alkaa olla kohta valmiina ja mökin maansiirtotyömaallakin jo ruoho aavistuksen vihertää. Nyt odottaa enää koko huushollin suursiivous ja kaikkien pintojen sekä kaappien läpikäynti. Pöllähti tuota betoni- ja kivipölyä sisään sen verran reilusti, että joka paikasta saa pyyhkäistä rätillä ennen kuin syksyllä palataan kotiin. Saattaisi ahdistaa, mutta mukavahan sitä on viikkailla vaatteet uusiin kaapistoihin ja nauttia tuoreen maalin tuoksusta.

Mutta ensin rauhoitutaan juhannuksen viettoon hyvien ystävien ja mukavan puuhailun merkeissä! Taitaa näistä juhannuskemuista kyllä olla rauha kaukana, nopeasti laskien, näillä rannoilla kirmaa kohta 24 lasta juhannuspuuhissa. Terveiset vain naapuriin ja kaikille ystäville, kohta tavataan!!!

Aurinkoista Jussia itse kullekin ja kiitos vierailusta Kaikulassa!


2 kommenttia:

  1. :) Hyvää juhannusta sinnekin!

    VastaaPoista
  2. Ihania töitä! Oikein ihanaa juhannusta myös sinne täältä Porista!! Onneksi pian nähdään, kuulin jotain sellaista ;)

    VastaaPoista