14.10.2012

Sunnuntaita

Tänään pääsimme nauttimaan kummipojan ja pikkusiskonsa syntymäpäivähulinasta. 5-vuotiaalle neitoselle ompelin takin samalla tyylillä kuin aiemmatkin. Päällä vahvaa puuvillaa, sisällä fleegeä. Sovittelin kanttausten väliin vähän pitsiä ja mietiskelin muitakin hempeitä yksityiskohtia, mutta aina tylsä ääni muistutti "keep it simple". Syntyi takki ilman krumeluureja, mutta tokihan siihen voi lisätä vaikka pitsisomisteisen heijastimen. Mallina on meidän keskimmäinen, samankokoinen tytön tylleröinen.

Rouvalla ei tänäänkään ollut mitään päälle puettavaa ja niinpä piti huristella juhliin uusi paita. Kangas on keväällä haalittua Marimekon trikoota. En alunperin ollut ihan varma tykkäänkö tästä väristä ja pyörittelin kangasta pitkään käsissäni. Väri on todella raikas, kuvissa jälleen vähän hailakka. Kaava on taas se sama vanha tuttu pidennetyillä hihoilla. Näin kuvista katsottuna olisi aiheellista kaivella silitysrauta esiin tästä kaaoksesta... Helmet pujottelin edellisille kummilapsen syntymäpäiville. Kauniit puolukan punaiset helmet hyppäsivät ostoskoriin Tiimarista. Ei ollut mitään mahdollisuuksia vastustella, väri on täydellinen.


Olen viime päivinä ihmetellyt yhtenään, onko ollut ompeluelämää ennen saumuria. Pitihän sitä useampi vuosi ihmetellä ja hunteerata. Jos sinä mietit saumurin hankkimista, kannustan erittäin kovasti. Se on nopea, helppo ja lopputulos siisti ja kestävä. Olen erittäin ihastunut tuohon vanhaan jo elämää nähneeseen uuteen ystävääni.

Tässä vihdoin se punahilkka-kuosinen huppari Esikoiselle. Vetoketju taipui viimeinkin ompelijan tahtoon. Huppari valmistui jo pari viikkoa sitten, mutta pääsi kuviin vasta nyt, sillä se on ollut jatkuvasti käytössä tai pyykkinarulla. Neiti valitsi itse huppuun mustapohjaisen pallokankaan ja mustan vetoketjun ja resorit. Tähän kaava on uusimmasta Ottobresta, se kapea hupparimalli.

Viime viikot on ollut sellaista arkihuisketta, että hyvä kun on kyydissä pysytty. Kaikula laitettiin eilen haikeina talviteloille. Tyhjättiin uimalelut, vedettiin laituri kuiville ja kannettiin kesäkalusteet katon alle. Kohtahan toki tulee luistelu- ja hiihtokelit, makkaranpaistoretket ja muut talviriemut. Hädin tuskin maltan pitää monot vielä komerossa... Seuraavalta viikolta toivon vähän enemmän aikaa käsitöille, jotta keskeneräisistä töistä tulisi jotain valmistakin.

Lämpimästi tervetuloa uusille kirjautuneille lukijoille! Reippaan raikasta pakkasyötä kohti mennään, mukavan rapsakkaa alkuviikkoa ja palataan toivottavasti pian!

8 kommenttia:

 1. Erittäin kaunis takki ja todella kiva paita+helmeet!!! Tykkään!

  VastaaPoista
 2. Ihania tekeleitä täällä....aina käyn katsomassa mutta harvoin kommentoimassa ;)

  VastaaPoista
 3. Juhlahumun jälkeen oli kiva huomata täällä uusi päivitys. Kyllä kelpaa tyttöjen ( oman ja vieraan) uusissa takeissaan. Pirteän värinen tuo sinun paitasi ja helmet kruunaa kaiken. Ilman saumuria....en sais mitään aikaiseks, josko jo loppu viikosta.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania kaikki! Vaikea valita suosikkia, takin hempeydestä ja mallista tykkään, paita näyttää kivalta ja huppari hauska kaikessa istuvuudessaan :)

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana paita! Mulla on saumuri tuolla ollut ostettuna jo puoli vuotta mutta vieläkin laatikossa kun en ole ehtinyt perehtyä siihen :)

  VastaaPoista
 6. Mistä lytyis kaava tuolle sun paidalle? Vai onkohan aivan oma?

  SS

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaunis kommenteista! Kaava paitaan on oma. Se on alunperin piirretty valmis paidan perusteella ja näissä viimeisissä versioissa oon pidentänyt ja leventänyt helmaa sekä ommellut alas kaksinkertaisen "lantiokappaleen". Periaatteessa paitaan tarvitaan vain peruspaidan kaava, jonka kaula-aukTkoa jättää edestä väljemmälle. Lörppäkaulukseen tarviset haluamasi korkuisen kaula-aukon pituisen suorakaiteen muotoisen palan , jonka siis voi joko taittaa tai ommella kahdesta kappaleesta.

  VastaaPoista
 8. Vallan ihanan värinen tuo sinun oma paita, ja malliltaan juuri semmonen mistä itsekin tykkäisin! Täytyy varmaan vinkata mun ompelukoneen tän hetkiselle käyttäjälle! ;)

  VastaaPoista