5.4.2011

Kärpässieniä

Tällaisena kirkkaan aurinkoisena kevätpäivänä on sieniaika melko kaukana, mutta pilkullista kuosia löytyy tästä päivityksestä reilusti. Hipun mainitsema peppiliivin kaava on Farbenmix-kaava Iinulta. Kaava kuuluu ystävälleni ja olen siitä piirtänyt pari kokoa itselleni. Kaava on toimiva ja sitä olisi ihana varioida eri vuodenaikoihin, esimerkiksi piparkakun ruskea tai harmaa jouluksi jollakin hauskalla aplikoinnilla... Kaavassa on kokoja lapsille ja aikuisille. Tässä liivi, jonka ompelin syksyllä sieniaikaan itselleni.


Viikko sitten postitäti kolautti laatikkoon tällaista ihanaista sienitrikoota Iinulta. Heinähattu sai tunnetusti kapean version retropallopaidan mallilla. Vilttihatun helmat taas heiluvat ja aarteet löytävät kotinsa etutaskusta. Olen ihastunut tuohon näppärään tehosteväriseen tikkiin, jota olen tunkenut lahjakkaasti kaikkiin viime aikaisiin ompeluksiini. Siitä voi olla montaa mieltä, mutta itse pidän sitä mukavana yksityiskohtana.


Vilttitossun paitaan sopivat jo aikaisemmin Myllymuksujen velourista valmistuneet legginssit. Kuvassa salamatkustajana Heinähatun viikonloppuna tekemä riepunukke pikkusiskolle. Ohje löytyi tästä ystävältä saadusta mahtavasta nukkekirjasta, jossa on luonnonmateriaaleista valmistettuja Steinernukkeja. Kirja on tutustumisen arvoinen ja valloitti esikoiseni täysin. Yhteisiä nukkepuuhia siis jossain vaiheessa lisää. Tämä riepunukke, Anna nimeltään, ei kuitenkaan noudata Steinerin ohjeita, vaan on valmistettu siitä, mitä neitonen löysi kaapeista ja mikä tuntui hyvältä.


Nyt on hyvä ompeluvauhti päällä. Onneksi "moottorimies" pitää hetkittäin myös ompelukoneen hurinasta. Yhtä unettavaa kuin auton ja imurinkin ääni...

2 kommenttia:

  1. Tykkää hän kovin kovasti näistä : )...tuo sieni on kyllä mainio! Voi vitsi, kun laitoin itseni toistaiseksi voimassa olevaan kankaanostokieltoon, huomaisinkohan jos kuitenkin vähän tilaisin jotain?! : )

    VastaaPoista
  2. Voikun sä teet niin siisiä jälkeä. No täytyy ottaa mallia sulta.. Paidat on tosi kivat! Ja nukke söpö.

    VastaaPoista