3.8.2015

Luonto iholla

Koen, että olemme etuoikeutettuja voidessamme asua mökillä koko kesän. Sadepäivinä, kun neljä lasta pyörii noin 15 neliön tuvassa ja monessa muussa hetkessä etuoikeuden voi kyseenalaistaa, mutta plussalle jäädään. Luonto tulee iholle kesän jokaisena päivänä. Illan viileneminen, hämärän laskeminen ja luonnon hiljeneminen yötä vasten, on ihanaa seurattavaa. Monena iltana olen nukkumaan mennessä katsellut kalliolta miten kaunis kuun silta laskeutuu järven yli kotirantaan. Erityisesti aamuöisin, kun tassuttelee huussiin usvaisessa rinteessä, auringon kajastaessa ja aamuyön kylmyyden pureutuessa yöpuvun läpi, luonto tuntuu iholla. Keskellä jatkuvaa luonnonnäytelmää mieli lepää.

Tänään on alkanut hidas laskeutuminen arkeen kalenteria täytellen ja koulun alkaessa on edessä "muutto" kotiin. Olen karannut muutaman kerran kotiin ompelemaan ja tässä kesän aikana syntyneet kolme 62 senttistä settiä pienille tulokkaille. Paitojen kaavat Ottobresta ja housut Noshin Baggyt Suuresta Käsityölehdestä tältä keväältä.Väistämättä alkavat syysompelut jo pyöriä mielessä ja jokaisen lapsen liian lyhyet housunpuntit pakottavat ajattelemaan tulevia urakoita. Kankaita on tullut hamstrattua kesän aleista. Vielä kun saisi täksi kesäksi ommellut peruspetrsat päivitettyä niin oltaisiin ajantasalla ompeluissa. Harmittavan paljon vaatetta on jäänyt odottamaan intiaanihelteistä syksyä.

Meillä on tänään suuri ilo ja onni päästä tervehtimään suvun uutta tulokasta, jolle viemme tuon ylimmäisen setin. Lähdemme nyt heti, sillä kaikki odottavat malttamattomina!

Mökkielämän etuoikeutta on myös saada hääpäivälahjaksi huussin tyhjennys ja kimppu valkoisia ruusuja. Ah, mitä maalaisromantiikkaa!

6 kommenttia:

 1. Me muutimme viimesyksynä, siis kohta vuosi sitten!, sivukylälle - keskelle metsää vaikkei keskustaan kuitenkaan ihan mahdoton matka ole. Tuttua seutua, täällä sitä on tullut itsekkin kasvettua. Pitkän tauon jälkeen oli hetken totuttelua, varsinkin kun illat kokoajan vain pimeni... Mutta nyt on totuttu täällä asumiseen ja varsinkin nyt kesällä on ollut ihan huippua juurikin tuo luonnon läheisyys. Pari askelta pihasta ja jo löytyy mustikoita, hiukan kauempaa hilloja, sieniä ym. Joulukuusi haettiin omasta pikkumetsästä talon nurkalta. Ja se rauha! Kuuluu vain luonnon ääniä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä kyllä mukavaa. Tänään on ihailtu kaatosateen jälkeistä sateenkaarta, jonka pää osui rantakaislikkoon ja ensi ylnä olisi tarjolla niitä tähdenlentoja...

   Poista
 2. On kyllä ihana tapa viettää kesää. Saa olla koko ajan lomalla:-) . Ihanat setit olet ommellut. Minua myös "painaa" positiivisella tavalla syksyompelut:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Syysompelut vain tarvitsisivat sellaisen syysfiiliksen, jonka viime päivien kauniit kelit ovat onneksi kadottaneet... Myöhemmin sitten! :)

   Poista
 3. Luonnon keskellä oleminen lataa akkuja. Minä onneksi saan nauttia siitä ympäri vuoden kotona, mutta silti kesäisin on mentävä vielä mökillekin :D. Kotona on ne kotityöt muistuttamassa olemassaolostaan, mökillä saa paremmin heittäytyä ihan olemiseen vain. Ihanat setit pienelle tulokkaalle <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juurikin näin. "Maalla" mekin asutaan, mutta mökillä olo on kyllä erilaista, kun eivät hoitamattomat kotityöt vyöry koko ajan silmille. Se on välillä rentouttavaa!

   Poista