30.9.2015

Ristiäislahja

Ristiäislahjaksi suvun ihanalle pienelle tulokkaalle veimme Ottobren vanhalla jumpsuitin kaavalla ommellun haalarin ja kaveriksi bodyn. Huikean Kaino-kankaan (Paapii) väri on mielestäni enemmänkin kitti kuin harmaa, joten kävikin tuuri, että laatikosta löytyi juuri sävyyn sopivaa Noshin resoria. Tuli mukavan rauhallinen kokonaisuus ja värit sopivat kivasti yhteen. Ihana pieni mies!








Kuvaamattomia arkivaatteita makaa hyllyllä melkoinen läjä, mutta aurinko näyttäytyy aina silloin kun malli on maailmalla tai makaa kuumeisena sängyn pohjalla. Sopivaa hetkeä siis odotellaan. Tämä Fantasiapaita lähti postin mukana pienelle tytölle ja tähän kuosiin ihastuin todella. Sitä jäi onneksi vielä Pienimmälle paidaksi. Pikkusisko sai uuden pussihelmapaidan Pehemiän aurinkopeurasta.







Ristiäisiä varten lyhensin Pikkuveljelle yhden isänsä kravatin, kun hän keksi haluavansa myös kaulaansa "granaatin". Jalkapallogranaatti/kranaatti löytyi lyhennettäväksi ja niin päästiin juhliin toivotuissa varusteissa.

Laiska äiti on myös pidentänyt puolen kymmentä housuparia lisäämällä pidemmät resorit kuminauhojen tai lyhyiden resorien tilalle. Ja taas mennään...

Aurinkoista viikon jatkoa ja kiitos käynnistä!

3.9.2015

Hamsterin synninpäästö

Kesällä tuli jälleen hamstrattua kankaita ja suurissa tunnontuskissa pyöriessäni päätin tehdä laskelman, mitä ostetuista kankaista oikeasti saa aikaiseksi. Listausta on aloitettu, mutta lopulliset "tutkimustulokset" saadaan vasta paljon myöhemmin. Pyöräytin tytöille samistelupaidat Paapiin Linneasta ja Spottysta. Tein näistä pienen laskelman, joka osoitti että yhteensä 160cm kangas riitti neljään paitaan ja keskimääräiseksi hinnaksi tuli 8,90 €.

Onko se paljon vai vähän? Kankaat ovat luomupuuvillaa ja tuloksena värikkäät ja persoonalliset paidat. Plussaa on se, että serkkutyttökin sai samistelupaidan ja lisäksi tuli vielä läjä toisiinsa sointuvia tilkkuja peittoon. Välillä hämärtyy tämä hintapolitiikka, kun harvoin tulee eksyttyä kauppaan paitaostoksille. Päätin, että se on vähän ja jatkan laskelmia sekä harrastelua.







Pitkästä aikaa pääsin kesällä myös aplikoimaan ja olipas mukavaa vaihteeksi keskittyä johonkin. Tätä tekisin niin mielelläni, jos olisi aikaa ja rauhaa näpertää. Paidan veimme 4-vuotis lahjaksi hurmaavalle pienelle pojalle kaukaa Atlantin takaa, jolle Turtlesit ja erityisesti Leonardo on tällä hetkellä hyvin tärkeä.






Greetings to New Mexico! It was great to meet you all! We hope to hear about you soon!
                                                                   NINJA!!!

Kesä arkistoon

Kesän voi nyt pakata arkistoon. Se oli hyvä ja huipentui viime viikonloppuna puolentoista tuhannen samanhenkisen kanssa täysikuun loisteessa melomiseen ja moneen muuhun elämykseen. Arkistoon joutavat nyt myös muutamat kesää varten tehdyt ompelukset. Ei mitään ihmeellistä. Tavallista perusvaatetta. Jääköön kuitenkin kellumaan bittiavaruuteen nuokin.










Vasta viikko sitten muutimme kotiin. Sinä päivänä, kun kesä loppui. Tihkusateessa kannoimme romppeet autoon ja aloitimme arkielämän. Arki on hyvää. Toivottavasti sinullakin.